6 πρωταγωνιστές (από την Football League ως την Γ’ Ερασιτεχνική) αναλύουν την πρωτόγνωρη κατάσταση και μοιράζουν ευχές!

Τα συναισθήματα τους για αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, για το αν σε προσωπικό επίπεδο κάποια στιγμή στην ζωή τους απείχαν από το ποδόσφαιρο για κάποιο μεγάλο διάστημα και για το τι πιστεύουν θα γίνει με το πρωτάθλημα που αγωνίζονται ο καθένας (Football League, Γ’ Εθνική και ΕΠΣ Μακεδονίας), δηλαδή θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ή όχι κατά την γνώμη τους αλλά και τέλος ευχές ποδοσφαιρικές και μη για την νέα χρονιά μοίρασαν οι Παλαβράκης (Τρίγλια), Καραβελίδης (Σοχός), Γιουλδούρης (ΑΟ Καρδίας), Γιαννιώτης (ΑΕ Αμπελοκήπων), Γουρουτζάς (Δάφνη Ακροποτάμου) και Παπαθανασίου (Κεραυνός Μονοπήγαδου).

Στέφανος Παλαβράκης (Τρίγλια)
“Εύχομαι να έχουμε σύντομη επιστροφή στα γήπεδα”

«Η κατάσταση που βιώνουμε μας έχει επηρεάσει σε πολλούς τομείς κυρίως αρνητικά. Το πιο σημαντικό είναι η καθημερινότητα μας ή όποια έχει αλλάξει άρδην. Γίνεται μια προσπάθεια από όλους ώστε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία αλλά και την προσωπική μας. Η υπομονή που κάνει και η θέληση που δείχνει ο λαός μας δεν ανταμείβεται από τα μέτρα που προκύπτουν και την έλλειψη οργάνωσης από τη μεριά της κυβέρνησης. Στο θέμα του ποδοσφαίρου τα πράγματα είναι εξίσου άσχημα για όλους του ποδοσφαιριστές, όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών αλλά δυστυχώς έρχεται και πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το μεγαλύτερο αγαθό, το αγαθό της υγείας.
Προσωπικά δεν απείχα πότε από το ποδόσφαιρο σε σχετικά μεγάλη ηλικία στην τελευταία τάξη του δημοτικού εγγράφηκα σε μια ακαδημία και από τότε με συντροφεύει σε όλη μου τη ζωή. Πολλές φορές βέβαια, έχει περάσει από το μυαλό μου να βάλω ένα φρένο και να πω αυτό που κάνεις είναι μάταιο και δεν θα σε ωφελήσει την ώρα που αφήνεις αλλά πράγματα. Ωστόσο χωρίς δεύτερη σκέψη λέω, αυτό είναι που σου αρέσει και χωρίς αυτό δεν θα μπορούσες ούτε μια εβδομάδα.
Σχετικά με το πρωτάθλημα της football league δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που αγωνίστηκαμε (Μάρτιος του 2020) αλλά και μετά στενά περιθώρια πλέον που έχουν δοθεί ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα μέσα του Μαΐου.
Εύχομαι το 2021 να είναι πιο ευχάριστο σε όλους μας, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Covid-19, να επανέλθουμε στην κανονικότατα μας, με αισιοδοξία, αγάπη και ευτυχία και να γίνει μια ανάμνηση η χρονιά που μας πέρασε κρατώντας μόνο τα θετικά ώστε να αποτελέσει μια διδαχή για όλους μας.
Ποδοσφαιρικά εύχομαι να έχουμε σύντομη επιστροφή στα γήπεδα για όλες τις κατηγορίες και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα όλα τα παιδιά που βρέθηκαν σ αυτή την δύσκολη κατάσταση.»

Μάκης Καραβελίδης (Εθνικός Σόχου)
“Όλο αυτό μας κακοφαίνεται πάρα πολύ”

«Είναι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εμπειρία σε όλους τους τομείς και επαγγελματικά και προσωπικά και όλα αυτά συνεπάγονται πιο πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι..αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς απτό να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και με υπομονή πίστη και δύναμη θα το ξεπεράσουμε και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα!!!προπαντός προέχει πάνω από όλα για όλους η υγεία!!
Πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα μένω έξω από τα γήπεδα τόσο χρονικό διάστημα γιατί ποτέ μου δεν είχε κάποιον τραυματισμό για να με αφήσει απέξω δόξα το θεό..αλλά και αυτό το διάστημα προπονούμαστε όπως μπορούμε ο καθένας για τον εαυτό του για να μπορέσουμε όταν ξεκινήσουμε με το καλό να είμαστε σε κάποιο επίπεδο!!μου κακοφαίνεται πολύ γιατί μεγάλωσα με μια μπάλα μέσα σε γήπεδο και είναι πολύ δύσκολο αλλά τι να κάνουμε είναι για το καλό μας οπότε υπομονή και θα επιστρέψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαι αισιόδοξος!!!
Όσο για το πρωτάθλημα αν θα τελειώσει είναι μια δύσκολη απόφαση για το τι μέλι γενέσθαι..εγώ πιστεύω αν παίξουμε ότι θα παίξουμε τον πρώτο γύρο και θα βγει μόνο ο πρωταθλητής και δεν θα πέσει κανένας αλλιώς με κλήρωση ξανά από την αρχή ένας γύρος και να βγουν οι πρωταθλητές χωρίς να πέσει κανένας αλλά ότι και να πω είναι εικασίες και πιστεύω, την απόφαση θα την πάρουν οι κύριοι αρμόδιοι και ελπίζω να είναι καλή για τα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα!!
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, τις πληγές που άνοιξε το 2020 το 2021 να τις γιατρέψει όχι μόνο επιφανειακά αλλά ριζικά και να μας δώσει την δύναμη να παλέψουμε για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους και να κερδίσουμε όλα όσα μας αξίζουν!!!
Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία. Καλή Χρονιά!!!”

Θανάσης Γιουλδούρης (ΑΟ Καρδίας)
«Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να επιστρεψουμε»

Αδιαμφισβήτητα ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία ήδη έχει επιφέρει πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Η πληγή είναι μεγάλη σε ποικίλες πτυχές της κοινωνίας. Τόσο στην υγεία (σωματική και ψυχική) όσο και στην οικονομία
Δεν μπορούσε ένας κλάδος όπως αυτός του αθλητισμού να μείνει αλώβητος
Βλέπουμε ότι ακόμα και οι επαγγελματικές κατηγορίες εκτός της πρώτης εθνικής να μην έχουν ξεκινήσει ποτέ. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αρχίσει το πρωτάθλημα μας καθώς με την αναδιάρθρωση που έγινε φέτος στην Α1 μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για εμάς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μια τόσο μεγάλη αποχή είναι πολύ επώδυνη. Ήδη το είδαμε από την προηγούμενη καραντίνα. Υπήρχε μεγάλη περίοδος προσαρμογής, αρκετοί τραυματισμοί και πάνω που βρήκαμε τα πατήματα μας ξανά κλείσαμε. Ελπίζω να βρεθεί τρόπος γιατί θα ναι καλό τόσο σε ατομικό επίπεδο αλλά και για τις ίδιες τις ομάδες. Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρόνια υπομονή σε όλο τον κόσμο (ποδοσφαιρικό και μη). Ο καθένας να εκμεταλλευτεί με τον τρόπο του τον χρόνο που ενδεχομένως να έχει αυτόν τον καιρό για προσωπική βελτίωση και τα καλύτερα θα έρθουν.»

Γιώργος Γιαννιώτης (ΑΕ Αμπελοκήπων)
“Το διάστημα που απέχουμε είναι ήδη πολύ μεγάλο”

«Η κατάσταση που ζούμε είναι δύσκολη για όλους μας θέλω να πιστεύω πως θα να τελειώσει όλο αυτό κ να μπούμε στην καθημερινότητα μας. Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι έχουμε μείνει αρκετά πίσω ήδη από την πρώτη καραντίνα κ τώρα είναι ακόμα ποιο δύσκολα όταν επιστρέψουμε.Όχι δεν απείχα μόνο κάποιους μήνες που με πήγαν πίσω από κάποιους μικρό τραυματισμούς. Με το πρωτάθλημα δεν γνωρίζω τι θα γίνει αλλά θέλω να πιστεύω πως πρέπει να αρχίσει κ να είμαστε όλοι υγείες. Πρέπει να ξεκινάει γνώμη μου γιατί όπως είχα πει το διάστημα είναι ήδη πολύ μεγάλο που απέχουμε. Καλή χρόνια πολλά εύχομαι ότι καλύτερο με υγεία πάνω απ όλα!!»

Γιάννης Γουρουτζάς (Δάφνη Ακροποτάμου)

“Ελπίζω να γίνει ένα θαύμα”

“Αυτό που ζούμε αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο και πιστεύω ότι έρχονται και πολύ χειρότερα..θα υποφέρει πολύς κόσμος..
Από το ποδόσφαιρο δεν απείχα ποτέ για κάποιο χρονικό διάστημα… Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε τώρα και ένα παραπάνω που όσο πάμε μεγαλώνουμε κιόλας και είναι πιο δύσκολο να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν ..
Το πρωτάθλημα που αγωνίζομαι της Β κατηγορίας δεν νομίζω να ξεκινήσει ..και αν ξεκινήσει πιστεύω ότι δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ..
Τέλος εύχομαι το 2021 να έχουμε την υγεία μας ..Να έχουμε τύχη και να γίνει ένα θαύμα από τον Θεό να σταματήσει όλη αυτή η κορο’ι’δια όσο γίνεται πιο γρήγορα.»

Γιάννης Παπαθανασίου (Κεραυνός Μονοπήγαδου)
“Το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα”

«”Όντως είναι πολύ πρωτόγνωρη όλη η κατάσταση στην οποία ζούμε αυτή τη στιγμή και εδώ το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα γιατί μιλάμε για την υγεία μας για την οικονομία μας για την οικογένεια μας και την ελευθερία μας…στο τελευταίο κομμάτι μπαίνει και το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός δεν είσαι ελεύθερος να κάνεις ανταγωνιστικό αθλητισμό..το να πατήσεις το 6 και να βγεις για τρέξιμο καλό είναι αλλά δεν έχεις κίνητρο δεν έχεις ανταγωνισμό είναι ανάλατο φαγητό και σε πάει πολύ πίσω.. ακόμα και εάν κανείς ατομικό αθλητισμό μέσα στο γυμναστήριο έχεις κίνητρο έχεις έναν προπονητή έχεις συναθλητές να ανταγωνιστείς το λέω γιατί έχω κάνει ατομικό αθλητισμό και μάλιστα πολύ ψηλό επίπεδο..απείχα 8 χρόνια από το ποδόσφαιρο στο να κατέβω σε πρωτάθλημα από τα 16 μου μέχρι τα 24..ο λόγος ήταν ότι δεν με πίστευαν εκεί που ήμουν και διάλεξα ένα ατομικό άθλημα για να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου ότι αξίζω μέχρι που έφτασα στο τοπ και πήρα πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πυγμαχία μετά λόγο κρίσης ξανά γύρισα στο ποδόσφαιρο.. μέχρι που πριν 2 χρόνια χτύπησε το τηλέφωνο μου και ο φίλος μου ο Σάββας Κυρμανίδης μου πρότεινε να ξανά φτιάξουμε την ομάδα του χωριού μας τον ΚΕΡΑΥΝΌ ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟΥ και από τότε έχουμε φτιάξει μία οικογένεια όχι ομάδα κάθε παίχτης που έρχεται νιώθει σαν το σπίτι του και βοηθάει όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και λειτουργικά και αυτό βγαίνει και στο χόρτο.. φέτος ξεκινήσαμε πολύ ιδανικά την προετοιμασία μας με τον προπονητή μας Βαγγέλη Κάρφη με τα αποτελέσματα στα φιλικά με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας να δείχνουν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς 2 μηνών.. δυστυχώς πήγε χαμένος ο ιδρώτας μας γιατί μας έκλεισαν πάλι μέσα.. έχω ακούσει ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει τον Φεβρουάριο αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει και εάν θα ξεκινήσει δεν νομίζω ότι θα τελειώσει δυστυχώς.. τέλος θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο υπομονή και να κλείσουμε τίς τηλεοράσεις και να αφιερώσουμε χρόνο στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε.. Καλή Χρονιά…»