Α. Τσιρκετζής: Ένας ΄Έλληνας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 (EFC)

Την «τύχη» να αγωνιστεί σε ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο με την Εθνική ομάδα της Σικελίας θα έχει ο ποδοσφαιριστής Αριστείδης Τσικερτζής. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 (EFC) που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3 με 12 στην Νίκαια της Γαλλίας και το διοργανώνει η CONIFA συμμετέχουν συνολικά 12 χώρες οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους.

Η Σικελία θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο με αντιπάλους την Νίκαια και την Σαρδηνία ενώ ο 26χρονος που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, οκτάρι και κεντρικός αμυντικός θα είναι ο μοναδικός Έλληνας στην ομάδα της Σικελίας ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι Ναπολιτάνοι.

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Μασίμι Αμιτράτο και προπονητής ο Πάολο Καρπινιέλο.

* Η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (CONIFA) μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 (EFC), θα διεξαχθεί από 3 έως 12 Ιουνίου 2022 στη Νίκαια της Γαλλίας.

*Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου (EFC) θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για τον Covid 19 σεβόμενους την έκτακτη ανάγκη της πανδημίας.

*Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά θα είναι :

Ομάδα Α: Επαρχία Νίκαιας, Βασίλειο των Δύο Σικελιών και Σαρδηνία

Ομάδα Β: Αμπχαζία, Σάπμη και Γη Szekely

Ομάδα Γ: Νότια Οσετία, Αρτσάχ και Κορνουάλη

Ομάδα Δ : Παδανία, Δυτική Αρμενία και Χαμέρια

*Υπενθύμισε την αποστολή και το όραμα της CONIFA: Η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία για όλες τις ενώσεις εκτός FIFA. Είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει εκπροσώπους διεθνών ποδοσφαιρικών ομάδων από έθνη, de-facto έθνη, περιοχές, μειονοτικούς λαούς και αθλητικά απομονωμένα εδάφη. 🔝

*Με υψηλά ηθικά πρότυπα και αφοσιωμένα μέλη η CONIFA είναι ο παγκόσμιος κορυφαίος οργανισμός για ανθρώπους, έθνη και αθλητικά απομονωμένες περιοχές που μοιράζονται τη χαρά να παίζουν διεθνές ποδόσφαιρο. Η CONIFA συμβάλλει στην ενίσχυση των παγκόσμιων σχέσεων και της διεθνούς κατανόησης