Αίτημα για παραχώρηση του γηπέδου του Φοίνικα στον δήμο Καλαμαριάς

Η αντιδημαρχία Παιδείας-Αθλητισμού – Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, την παραχώρηση του γηπέδου του Φοίνικα από την ΓΓΑ μέσω των ΕΑΚ που ανήκει τώρα, στον δήμο, για πενήντα χρόνια. 
Ουσιαστικά υπάρχει τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του γηπέδου στον δήμο για πενήντα, αντί για είκοσι χρόνια. Αναλυτικά το θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν: «Παραχώρηση προς τον δήμο έκτασης ιδιοκτησίας της ΓΓΑ με τις υφιστάμενες σε αυτή αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Φοίνικα» ενώ με την τροποποιημένη απόφαση ζητά την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, στον δήμο για πενήντα χρόνια με δυνατότητα παράτασης στον δήμο, οικοπεδικής έκτασης 14.500 τ.μ. με τις υφιστάμενες σε αυτή κτιριακές εγκαταστάσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητικών αναγκών των οικιστών και των αθλητικών σωματείων. 
Την διαχείριση εγκαταστάσεων θα αναλάβει ο δήμος Καλαμαριάς υπό την προϋπόθεση της κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης των οικιστών της περιοχής του Φοίνικα. Ο δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση τόσο με την διοίκηση της ΓΓΑ όσο και των ΕΑΚ και πλέον περιμένει την απόφαση τους. Η παράδοση θα ολοκληρωθεί με υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής ανάμεσα στη ΓΓΑ, την ΕΔ των ΕΑΚΘ και τον δήμο Καλαμαριάς. Το πρωτόκολλο θα καταγράψει το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στην παραχωρούμενη έκταση.
Ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Γιαννακός για το θέμα επισήμανε: «Αναγκαία είναι η παραχώρηση του γηπέδου καθώς θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δήμου. Αυτή τη στιγμή το γήπεδο του Αριστοτέλη επιβαρύνεται με μεγάλο αριθμό ομάδων και αν παραχωρηθεί το γήπεδο αυτό θα μοιραστεί η κατάσταση. Μέσω προγραμμάτων θα αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Εκτός από την νομιμοποίηση και αδειοδότηση των χώρων, έργα που θα γίνουν θα είναι ανακατασκευή του χλοοτάπητα, συντήρηση των κερκίδων και παρεμβάσεις και στα αποδυτήρια». Για το γήπεδο του γηπέδου του Αριστοτέλη ο Αθανάσιος Γιαννακός επισήμανε ότι έγινε εκτεταμένη συντήρηση του χλοοτάπητα. Οσον αφορά τα γήπεδα του Αγίου Γεωργίου και της ΑΕ Κρήνης τόνισε: «Θα συζητήσουμε με τους συλλόγους και τις διοικήσεις τους ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών».

metrosport