Αήττητοι και πρώτοι οδηγούν την κούρσα του 1ου ομίλου Ελευθεριακός και Θερμαϊκός μετά το 0-0

Με νικητή το ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ελευθεριακό και στον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης. Για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ανάμεσα σε δύο αήττητες ομάδες, τις δύο πρώτες στην βαθμολογία, και σε ένα γήπεδο που ενδείκνυται (μικρό) για πολλές φάσεις οι δύο αντίπαλοι από το πρώτο λεπτό έδειξαν πως θέλουν την κυριαρχία. Τα νεύρα, σε αθλητικά πλαίσια πάντα έκαναν την εμφάνιση τους πολύ νωρίς. Το πρώτο ημίχρονο που είχε από δύο τουλάχιστον καλές φάσεις εκατέρωθεν και ένα ακυρωθέν ( λόγω οφσάιντ) του Ευθυμιάδη για τους γηπεδούχους στιγματίστηκε από την αψιμαχία περίπου στο 30 που ξεκίνησε από πλευράς Ελευθεριακού. Ευτυχώς το περιστατικό με την παρέμβασή των ψυχραιμότερων δεν είχε συνέχεια. Το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη και ενώ τα λεπτά περνούσαν το πάθος των ποδοσφαιριστών για την νίκη ήταν κυρίαρχο σε όλο το 45λεπτό. Οι προσπάθειες όμως και των δύο αντιπάλων «έπεσαν στο κενό» εφόσον Ξανθόπουλος και Κορμαρής δεν επέτρεψαν να παραβιαστούν οι εστίες του κρατώντας το μηδέν μέχρι το τέλος. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως για πρώτη φορά βρέθηκαν αντίπαλοι παίκτες και των δύο ομάδων που τελευταία αγωνίζονταν στην Δόξα Πενταλόφου ενώ το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα (σύμφωνα πάντα με τα ευκαιρίες) ενώ σαν αποτέλεσμα (0-0) θεωρείται απόλυτα δίκαιο.

Διαιτησία: Μάστακας (Μερκενίδης, Μαρμαρίδης)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ: Ξανθόπουλος Γ, Ξανθόπουλος Σ, Καραγεώργος, Βαλσαμίδης, Καρασαββίδης Ι, Σέφα, Φαρμάκης, Γιαγτζίδης, Σακκόγλου, Ευθυμιάδης, Καρασαββίδης Χ.

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ: Κορμαρής, Κυριακού, Κουντούρης, Σωτηριάδης, Παυλίδης, Χατζηλούδης, Κιτσούκης Χ, Κιτσούκης Π, Αλημπαρούτης, Φέμι, Ντεμολάρι.