Αναίτια και χωρίς προφανή λόγο η αναβολή των πρωταθλημάτων πλην της Α1

Μια από τις πιο άδικες ίσως αποφάσεις των τελευταίων χρόνων σύμφωνα με την γνώμη της πλειοψηφίας των σωματείων, άλλα και προσωπική μου, ήταν η αναβολή του μεγαλύτερου μέρους της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου 22-23 Ιανουαρίου. Η ΕΠΣ Μακεδονίας με ανακοίνωση της ανέβαλε για την εβδομάδα που διανύουμε τα παιχνίδια σε Α’ , Β’ και Γ’ ερασιτεχνική (παίζει μόνο η Α1) με το σκεπτικό ότι οι απαραίτητες Νέες κάρτες Υγείας δεν θα προλάβουν να εκδοθούν με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διεξαγωγή όλων των αγώνων. Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι πολλά

1ον: Πως ΄γίνεται σε όλες στις υπόλοιπες ενώσεις ανά επικράτεια (πλην μίας) να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες. Η απάντηση θα μπορούσε να ήταν : ναι αλλά όλες οι άλλες ενώσεις διαθέτουν πολύ λιγότερες ομάδες από την Θεσσαλονίκη… Το ίδιο ισχύει άραγε ισχύει σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική που είναι το ίδιο πολυπληθέστερες??? Όχι φυσικά. Εκεί οι αγώνες ορίστηκαν κανονικά και ο μόνος παράγοντας που δεν θα επιτρέψει την διεξαγωγή τους είναι ο καιρός ειδικά στην ανατολική Αττική.

2ον: Έχω την εντύπωση ότι όσο πυκνοκατοικημένη είναι η Θεσσαλονίκη (που είναι) και όσο τεράστιος είναι ο όγκος των σωματείων της (που είναι) δεν κατοικούμε σε ένα χωρίο 50 κατοίκων, όπως καλή ώρα το δικό μου, που υπάρχει η επιλογή τους ενός και ΜΟΝΟ καρδιολόγου. Οι επιλογές Δόξα τω Θεό είναι πολλές και εφόσον μπορείς να απευθυνθείς σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα οι κάρτες υγείας θα μπορούσαν να σφραγιστούν άνετα. Άλλωστε 154 ομάδες δεν θα πηγαίναν στον ίδιο γιατρό ούτε σε 154 ομάδες όλοι είχαν κοβιντ και ΕΙΔΙΚΑ όλοι είχαν κόβιντ από τον Αύγουστο και μετά.

3ον) Όσοι μου εξέφρασαν τα παράπονα και την δυσαρέσκεια τους χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με τις ομάδες της Α1 η απορία τους είναι γιατί να εξαιρεθεί αυτή η κατηγορία από όλο αυτό? Ναι μεν τα χρονικά περιθώρια για την Α1 στενεύουν ωστόσο δεν έχουν εξαντληθεί και εφόσον έχει μπει STOP στις υπόλοιπες κατηγορίες το πιο λογικό θα ήταν να μην αγωνιστεί ούτε αυτή. Δεν υπάρχει καμία μομφή κατά της Α1 προς Θεού ωστόσο η απορία είναι απορία.

Η αναβολή αν ήταν μια απόφαση ΓΕΝΙΚΗ γα όλες της ΕΠΣ της χώρας “ίσως” δεν ενοχλούσε τόσο πολύ, ωστόσο από κει το’ χαμε από κει το φέραμε κάποιες ομάδες σταματήσαν 18 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν ΕΠΙΣΗΜΑ στα γήπεδα 29 Ιανουαρίου….

Με όλο το θάρρος και με πολύ εκτίμηση!!!

Νένα Αϊναλή