Χ. Τεντόγλου ο «πρωτομάστορας» της Καλλιθέας Π.Φ και η εκπληκτική φανέλα για την άνοδο

Προπονητική είναι η επιστήμη που διατυπώνει τις βασικές αρχές, αποκαλύπτει τις νομοτέλειες που διέπουν την προπονητική διαδικασία και αναπτύσσει τις μεθοδικές καθοδήγησής της. Είναι η θεωρία των ενεργειών της προπόνησης. Περιλαμβάνει όλες τις αναφορές, τους κανόνες, τα συστήματα των κανόνων και τον χειρισμό τους κατά την προπόνηση και τις αθλητικές καταστάσεις, ιδιαίτερα στους αγώνες.

Προπονητής είναι το άτομο το οποίο εφαρμόζει αυτήν την επιστήμη στην πράξη, προγραμματίζει την προπόνηση, δίνει οδηγίες, καθοδηγεί τους ασκούμενους στον αγωνιστικό, σχολικό ή μαζικό αθλητισμό. Ο ρόλος του προπονητή είναι πολύ σοβαρός και κρύβει πολλές δυσκολίες, διότι έχει να κάνει με τον “παράγοντα” άνθρωπο, όπου τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο.

Με αυτόν τον ρόλο έχει επωμιστεί ο προπονητής Χρήστος Τεντόγλου.

13 Ιανουαρίου 2020 σε δύσκολους καιρούς λόγω covid ,και όχι μόνο, ο ίδιος αναλάμβανε την Καλλιθέα Παναγιάς Φανερωμένης «μουδιασμένα» ναι μεν αλλά με πολύ διάθεση για δουλειά, Δύο μισή χρόνια μετά η ομάδα πανηγυρίζει την  άνοδο της στην μεγαλύτερη την τάξη κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Έχοντας στις τάξεις της κατά πολύ μεγάλο μέρος του ρόστερ της μόνο νεαρά παιδιά η ομάδα του Χρήστου Τεντόγλου ήταν από αυτές που πρωταγωνίστησαν στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και κύπελλο εφόσον από λεπτομέρειες δεν έφτασε στους τέσσερις.

Στον τελικό του Σαββάτου η Καλλιθέα έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί ακόμα και μια «» μέρα εφόσον η παρουσία της στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού ήταν αρκετά κακή. Στην επανάληψη όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με ανατροπή και δύο γκολ του Βουτσκίδη πήραν την νίκη- άνοδο.

Μετά από ολιγοήμερες διακοπές όπου οι περισσότεροι από τους φετινούς πρωταγωνιστές έχουν  ανάγκη ξεκινάει άμεσα ο προγραμματισμός της ομάδας ενόψει νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως η Καλλιθέα είναι η ομάδα που φέτος έχει ξεκινήσει πιο μπροστά επίσημα τις υποχρεώσεις της ενώ τελείωσε τελευταία. Το πρώτο παιχνίδι ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τους Ακρίτες στο κύπελλο ενώ το τελευταίο 4 Ιουνίου ο τελικός με την Ακαδημία Νεάπολης.

Ήμουν και εγώ στην ομάδα του Τεντόγλου

Η εντυπωσιακή φανέλα που εκτύπωσε η διοίκηση για την άνοδο στην Α1