Χ. Τσαρτσάρης: Στα 27 του αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο από άλλη μεριά…

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν ορόσημο για τον ποδοσφαιριστή του ΑΟ Μεσήμβριας Χρήστο Τσαρτσάρη. Στα 27 του αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί πλέον με την προπονητική που τόσο αγαπάει.

Μιλώντας στο Goalpress άνοιξε την καρδία του και μας είπε τόσο για την περσινή περίοδο, για τον δάσκαλο του τον Μανώλη Κυρλή όσο και για τα όνειρα του στο μέλλον.

«Η αγωνιστική περίοδος που μας πέρασε ήταν μία από τις πιο περίεργες από συναισθηματικής άποψης. Ξεκίνησε με ενθουσιασμό και όραμα, προσπαθώντας ένα “restart” μετά από αδράνεια ενός έτους. Η συνέχεια, δυστυχώς, δεν ήταν η ανάλογη, αφού έφυγε ένας άνθρωπος με ήθος και αξίες ζωής, προσωπικά ποδοσφαιρικός πατέρας, ο συγχωρεμένος Μανώλης Κυρλής.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ήταν ο υπεύθυνος που μας έκανε Ομάδα και ήμασταν στη κορυφή τους πρώτους μήνες. Η σεζόν τελείωσε με πικρία καθώς δε πετύχαμε το στόχο της ανόδου και λέω με πικρία γιατί βάσει των δυνατοτήτων μας δε θα μπορούσαμε να θέσουμε άλλο στόχο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις διοικήσεις των ομάδων και τους συμπαίκτες που αγωνίστηκα από τα 16 μου έτη, για τις εμπειρίες που μου προσέφεραν. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για τη σεζόν 12-13, μια απ τις καλύτερες, όπου κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας με τον ΑΟΜ, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά που ήμασταν ομάδα – οικογένεια!

Ο λόγος που σταματάω είναι η ενασχόληση μου με τη προπονητική, κυρίως τμημάτων υποδομής, το οποίο είναι και το αντικείμενο που έχω σπουδάσει. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα, από αυτή τη θέση.

Επιθυμία μου είναι να εκπαιδεύσω και να προετοιμάσω παιδιά που αγαπούν αυτό το άθλημα, να κυνηγήσουν το όνειρο τους, διδάσκοντας τους μέσα απ’ το ποδόσφαιρο αξίες και ιδανικά που θα ακολουθούν σε όλη τη ζωή τους. Ο χώρος του παιδικού ποδοσφαίρου είναι νευραλγικός και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για να μπορούμε μελλοντικά να προωθούμε ακόμη περισσότερους Έλληνες παίκτες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το goalpress που μου έδωσε το βήμα για να εκφράσω τις σκέψεις και τις απόψεις μου»