Χωρίς παρουσία γιατρού έγινε ο αγώνας που οδήγησε στον θάνατο του 20χρονου 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Δίκη στο Open», νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο του 20χρονου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τηλεοπτικής εκπομπής, ο ποδοσφαιρικός αγώνας ξεκίνησε χωρίς την παρουσία γιατρού, κάτι απολύτως αναγκαίο βάσει του άρθρου 16 του ΚΑΠ της ΕΠΟ. Τη δικογραφία απέστειλε το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου στην Εισαγγελία Καρδίτσας.

Τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής «δείχνουν» ότι ο θάνατος του ποδοσφαιριστή επήλθε από ισχαιμία του μυοκαρδίου. Η ιατροδικαστής θα προχωρήσει και σε διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«Ως είθισται έκανε παθολογικές εξετάσεις στις 15 Αυγούστου για να διαπιστωθεί ότι μπορεί να παίξει σε αγώνες, οι οποίες ήταν πεντακάθαρες. Το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για κάποια ενόχληση» ανέφερε χαρακτηριστικά στο thesstoday.gr, ενώ για τη στιγμή της κατάρρευσης επεσήμανε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Στο 17ο λεπτό του αγώνα έπεσε στο έδαφος ενώ περπατούσε κοντά στο κόρνερ, χωρίς να υπάρχει αντίπαλος γύρω του. Αμέσως έσπευσε ο γιατρός της αναμέτρησης αλλά και ένας συμπαίκτης του, φοιτητής της Ιατρικής, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακτήσουν τις αισθήσεις του».

Σύμφωνα με τον κ. Παλάντζα μετά από 10 λεπτά παρασχέθηκαν στον ποδοσφαιριστή οι πρώτες βοήθειες και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου κι από κει στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έκαναν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Πηγή: The opinion. gr