Δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων για την επίθεση σε αγώνα του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης στο γήπεδο ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη.

Δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων για την επίθεση σε φιλικό αγώνα της ομάδας Κ17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη.

Στην ταυτοποίηση εννέα ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια σε βάρος ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα στο γήπεδο των ΤΕΦΦΑΑ της Θέρμης τον περασμένο Σεπτέμβριο προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων, όλοι Έλληνες υπήκοοι, ηλικίας 22 έως 52 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία», «Επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του Νόμου «Περί όπλων» και «Αδικημάτων» και παράβασης του Νόμου που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με άλλους δράστες μετέβησαν στο σημείο, όπου διεξαγόταν φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας προπονητικού χαρακτήρα μεταξύ του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης (Κ17)  και του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά.

Τα άτομα εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και εκφράζοντας απειλές σε βάρος ποδοσφαιριστών και παραγόντων της πρώτης ομάδας, τους εξανάγκασαν να παραδώσουν τις φανέλες τους, τις οποίες τοποθέτησαν σε σακίδιο μαζί με εξοπλισμό που έφερε τα διακριτικά της ίδιας ομάδας.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, κάποιοι δράστες χτύπησαν δύο ποδοσφαιριστές και τον υπεύθυνο της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ’ αυτών.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση μία σακούλα που περιείχε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων .

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/taftopiithikan-ennea-atoma-gia-tin-epithesi-ston-olimpiako-thessalonikis