Εκδήλωση για τα 70 χρόνια του Θερμαϊκού Θέρμης με βραβεύσεις και τιμητικές πλακέτες

Αφιερωμένη στα 70 χρόνια ιστορίας του συλλόγου ήταν η επετειακή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης «Ο Θερμαϊκός» στο κοσμικό κέντρο Jani το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου Α. Μεταλούλης επεσήμανε ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1949, από τους: Απόστολο Θ. Χατζηαθανασίου, Κωνσταντίνο Αθ. Σαράφη, Νικόλαο Π. Καϊναμίση, Σωκράτη Ι. Παλαιστή, Πέτρο Κ. Καραπαναγιώτη, Θωμά Α. Πασπαλά, Αχιλλέα Χατζηαθανασίου, Μιχάλη Ι. Τριανταφυλλίδη, 9) Απόστολο Ι. Τζήκα, Ευάγγελο Ν. Παπαθεοδώρου, Χρήστο Π. Δαδάτση, 12) Χρήστο Α. Μπουλιώνη, Στέργιο Χ. Τάτση, Θεοφάνη Ν. Αβραμίδη, Ιωάννη Π. Κωνσταντίνου, Βασίλειο Χ. Μαυρίδη, Παναγιώτη Μ. Ερμείδη, Κωνσταντίνο Πασιπουλαρίδη, Αθανάσιος Χ. Δεληγκάρη και Ηλία Δ. Μιχαηλίδη με την επωνυμία αθλητικό σωματείο «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Θέρμης».
Αρχικά τα χρώματα του σωματείου ήταν το μαύρο και το κίτρινο, ενώ από το 1951 και μετά αγωνίστηκε με χρώματα το πράσινο και λευκό και με έμβλημα το τετράφυλλο τριφύλλι, το σύμβολο της καλή τύχης. Σημαντική σταθμοί στην 70χρόνη ιστορία του συλλόγου ήταν η νομιμοποίησή του από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις 27 Φεβρουαρίου 1960 και η αναγνώρισή του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις 17 Οκτωβρίου του 1968.
Στις 31 Μαΐου 1996 ο σύλλογος μετονομάστηκε από «Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Θέρμης «ο Θερμαϊκός» σε «Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης «ο Θερμαϊκός».
«Τα χρόνια αυτά οι ομάδες του συλλόγου σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες. Κατάκτηση κυπέλου ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Μ. 2 φορές στο ποδόσφαιρο και άνοδο στην Δ και την Γ Εθνική κατηγορία, συμμετοχή στο Final For γυναικών και την Α1 κατηγορία του μπάσκετ, κατάκτηση κυπέλου και άνοδος κατηγοριών στο Βόλεϊ, πλασάρισμα στην κορυφή της Θεσσαλονίκης για το σκάκι, πανευρωπαϊκές διακρίσεις για το Κινγκ Μπόξινγκ» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Χ. Αμπατζίδης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου απεύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όλους τους παραβρισκόμενους, το δήμο Θέρμης και το Α.Κ.Θ. και την ιδιαίτερα την Ε.Ε.Ε.Θ. και τον πρόεδρο της Σ. Πιστέλα και τα μέλη της και τη σύμβουλο του Ε.Ε.Θ. Φ. Μπλιούμη, για την υποστήριξή τους προς το σύλλογο.
Τις ευχές του για θετική συνέχεια στα τμήματα του συλλόγου και καλές γιορτές εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος. Ο δήμαρχος Θέρμης πραγματοποίησε και την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μιχάλη Παχίτσα.
για την χρόνια προσφορά του στον σύλλογο.
Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. Θερμαϊκός Θέρμης απένειμε τιμητική πλακέτα στην αντρική ομάδα ποδοσφαίρου για την κατάκτηση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Μ. και την κατάκτηση του super cup της περιόδου 2018-2019 και την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία. Τις βράβευσής στους αρχηγούς αλλά και σε όλους τους παίκτες της ομάδας, πραγματοποίησαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Ν. Παπαδάκη και Ν. Λαγός και οι αντιδήμαρχοι Θέρμης Α. Τσολάκης και Π. Πονερίδης.