Γ. Μπασκάκης “Θεωρώ ότι θα είναι έγκλημα να ξεκινήσουν φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα”

Την ατυχία που είχε να νοσήσει από τον covid- 19, τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την κατάσταση αλλά και το γεγονός ότι θα είναι έγκλημα να ξεκινήσει πλέον το πρωτάθλημα μας ανέλυσε ο ποδοσφαιριστής της Νέας Γενεάς Ασβεστοχωρίου Γιώργος Μπασκάκης

“Είχα την ατυχία να νοσήσω και εγώ και μπορώ να πω ότι δεν είναι κάτι τόσο αθώο”

Είναι πράγματι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας αυτό που ζούμε τον τελευταίο χρόνο με τον covid 19. Έχει επηρεαστεί φέτος σχεδόν ανεπανόρθωτα η οικονομία της χώρας μας αλλά και η ψυχολογία όλων μας μέσα στην καθημερινότητα μας. Επειδή είχα την ατυχία να νοσήσω και εγώ από την συγκεκριμένη ασθένεια, μπορώ να πω ότι δεν είναι κάτι τόσο αθώο όσο επιμένουν πολλοί να πιστεύουν και ότι η μεταδοτικότητα του Covid – 19 πραγματικά είναι παρά μα παρά πολύ εύκολη.

“Ένα από αυτά τα λάθη είναι και οι αποφάσεις τους απέναντι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”

Σίγουρα χρειάζονται ακραία μετρά σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις αλλά από την άλλη πιστεύω όμως ότι έχουν γίνει και αρκετά λάθη από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης . Ένα από αυτά τα λάθη είναι και οι αποφάσεις τους απέναντι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αλλά δεν είμαι εγώ σίγουρα ο κατάλληλος για να το κρίνω αυτό. Από θέμα φυσικής κατάστασης και αγωνιστικού ρυθμού τώρα ,θεωρώ ότι θα είναι έγκλημα να ξεκινήσουν φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εδώ που έχουμε φτάσει. Πιστεύω μόνο τραυματισμούς θα φέρει κάτι τέτοιο στους αθλητές μετά από έναν χρόνο σχεδόν αποχής από την ενεργό δράση . Καθώς και οι μήνες που απομένουν δεν επαρκούν για την σωστή προετοιμασία των ομάδων και την διεξαγωγή όλων των αγώνων ενός πρωταθλήματος.

“Έπαθα ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και επανήλθα μετά από 5 μήνες”

Προσωπικά η μεγαλύτερη αποχή που είχα από το ποδόσφαιρο ήταν το 2013 όταν στα μπαράζ ανόδου της Γ εθνικής με τον Μακεδονικό σε ένα παιχνίδι εναντίον της ΑΠΕ Λαγκαδά, έπαθα ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και επανήλθα μετά από 5 μήνες στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής (Μακεδονικό). Τέλος εύχομαι υγεία σε όλους και υπομονή μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση ώστε να μπορέσουμε από τη νέα σεζόν να επιστρέψουμε και πάλι υγιείς στα γήπεδα και στις ομάδες μας!!