Η. Ντινιώτης “Τα θεμέλια και οι βάσεις για το ποδόσφαιρο είναι οι ακαδημίες και το ερασιτεχνικό”

Τα δικά τους συναισθήματα για τα όσα πρωτόγνωρα ζούμε στο ποδοσφαιρικό κυρίως κομμάτι απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις  δέχθηκαν με ευχαρίστηση να απαντήσουν ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Ο Ηλίας Ντινιώτης, ποδοσφαιριστής του Στρατωνίου στην ΕΠΣ Χαλκιδικής, μας είπε πως αισθάνεται για αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, αν σε προσωπικό επίπεδο κάποια στιγμή στην ζωή του απείχε από το ποδόσφαιρο για κάποιο μεγάλο και τέλος τι πιστεύει ότι θα γίνει με το πρωτάθλημα που αγωνίζεται αυτός…

“Δεν είναι εύκολο αυτό που βιώνουμε όλοι”

Αυτό που ζούμε δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ζω πρώτη φορά. Έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο ψυχολογικά κ οικονομικά. Υπάρχει κόσμος που έχει χάσει τη δουλεία του από επιχειρήσεις που έκλεισαν και φυσικά έχει πεθάνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα απ’τα 10 μου να είμαι σε ακαδημία και πάντα θυμάμαι να είμαι στο γήπεδο. Δόξα το Θεό δεν είχα ποτέ τραυματισμό για να μείνω έξω. Δεν είναι εύκολο αυτό που βιώνουμε όλοι.

Είμαστε ερασιτέχνες και δύσκολα θα επανέρθουμε στη κατάσταση που ήμασταν”

Μάθαμε να περιμένουμε τον αγώνα του Σαββάτου και της Κυριακής την αγωνιά για το παιχνίδι. Δυστυχώς ένα χρόνο τώρα έχουμε μείνει εκτός δράσης ο ένας μηνάς που παίξαμε όσα πρωταθλήματα πρόλαβαν να ξεκινήσουν ήταν σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ. Είναι μεγάλη η απόχη και είναι δύσκολο για τον ερασιτέχνη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν και το μεγαλύτερο κακό γίνεται στις μικρές ηλικίες που μένουν πίσω..(τα θεμέλια και οι βάσεις για το ποδόσφαιρο είναι οι ακαδημίες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο). Σίγουρα όλοι μας κάνουμε ατομικό πρόγραμμα σε κάποιο χώρο αλλά δεν είναι το ίδιο όταν δεν κάνουμε ομαδική προπόνηση όταν δεν έχουμε αγωνιστικό ρυθμό. Η γνώμη μου είναι ότι δύσκολα θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όσο και να το θέλω πολύ. Είμαστε ερασιτέχνες και δύσκολα θα επανέρθουμε στη κατάσταση που ήμασταν θα υπάρχουν τραυματισμοί. Πολλές ομάδες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και για άλλες ομάδες δεν θα είναι δίκαιο να παίξουν ένα γύρο μόνο. Από αυτά που μαθαίνω.

Ο καλύτερος γιατρός είναι ο χρόνος  και οι πληγές είναι μεγάλες”

Δεν είμαι αρμόδιος αλλά αν γυρίσουμε τώρα ή όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί πρέπει να γυρίσουμε ασφαλείς πρέπει να προσέξουμε την υγεία μας προστατεύοντας τους ανθρώπους που αγαπάμε τους συγγενείς μας τους φίλους μας τους συμπαίκτες τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε για την δική μας ασφάλεια. Ο καλύτερος γιατρός είναι ο χρόνος  και οι πληγές είναι μεγάλες. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία αισιοδοξία και πιστή στο Θεό. Ότι θα βρούμε την δύναμη να βγούμε απ’ολο αυτό και να ξανά κερδίσουμε τις ζωές μας αλλά κ όσα χάσαμε.