Κόντος: «Για να πετύχεις κάτι, πρέπει να δουλέψεις πολύ»

Από το επίσημο website του Μακεδονικού – makedonikos.gr

«Στην ουσία είμαστε ένα». Αυτή ήταν η ατάκα του νέου προπονητή του Μακεδονικού, Γιώργου Αμανατίδη, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη σχέση του με τον άμεσο συνεργάτη του στους πάγκους, τον Βαγγέλη Κόντο.

Ο βοηθός προπονητής και γυμναστής Βαγγέλης Κόντος φορά την «πράσινη» φανέλα και με τον Γιώργο Αμανατίδη ετοιμάζονται να «χτίσουν» τον Μακεδονικό της νέας σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο makedonikos.gr…

Για τις πρώτες σκέψεις του αναφορικά με την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μακεδονικό:

«Ο Μακεδονικός είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Είναι λογικό ο στόχος της να είναι ο πρωταθλητισμός και οι απαιτήσει να είναι πολύ υψηλές. Αλλά πιστεύω ότι με τη δουλειά όλων θα τα καταφέρουμε».

Για το κυριότερο στοιχείο που κάνει πετυχημένο το δίδυμο Αμανατίδη – Κόντου:

«Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε μαζί έξι χρόνια – και συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί – λέει πολλά. Έχουμε πολύ καλή χημεία, τον ίδιο τρόπο σκέψης σε όλα τα πράγματα και, κυρίως, πιστεύουμε ότι για να πετύχεις κάτι, χρειάζεται πρώτα να δουλέψεις πολύ. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στον Μακεδονικό».

Για τα στοιχεία από τα οποία θα εξαρτηθεί η εκπλήρωση του υψηλού στόχου που έθεσε ήδη από τις δικές του δηλώσεις ο Γιώργος Αμανατίδης, αναφορικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ομάδας και τη στόχευση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Από τη δουλειά που θα κάνουμε πρώτα απ’ όλα. Ελπίζω, φυσικά, να μη μας επηρεάσει καθόλου η κατάσταση με την πανδημία. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά δηλαδή, να παίξουμε. Η δουλειά και η διάρκεια που θα έχει κάθε ομάδα, κατά πόσο θα μπορέσει δηλαδή να παρουσιάσει μια σταθερότητα στην αγωνιστική της εικόνα, θα καθορίσουν στο τέλος και την επιτυχία της».