Λ. Ανδριόπουλος “΄Όπως σ’ όλα τα επαγγέλματα υπάρχει «πειρατεία» έτσι υπάρχει και σ’ αυτό του προπονητή”

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Λάμπρος Ανδριόπουλος και τον οποίο παρουσιάζεται σήμερα μας είπε σχετικά με την προπονητική, τις ομάδες που δεν θα ξανά συνεργαζόταν ποτέ, κάποιους από τους δύσκολους χαρακτήρες παικτών που είχε την «ατυχία» να δουλέψει, την ΠΕΠΠ, το τι γίνεται με τις προϋποθέσεις που ζητάει η ΕΠΟ για να καθίσει ένας προπονητής στον πάγκο ακόμα και μιας ερασιτεχνικής ομάδας και το Μητρώο.

Γιατί ενώ οι προτάσεις που είχες και έχεις είναι από αρκετά «ψηλά» δεν έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς με μεγαλύτερες κατηγορίες και δεν εννοώ προσωρινά αλλά για κάτι πιο μόνιμο ;

-Γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διαφέρει από την δική μου φιλοσοφία. Και κυρίως δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτό και να αφήσω την βασική μου δουλειά με την οποία συντηρώ την οικογένεια μου και να πάω να ρισκάρω. Βασικά όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας.

Αν πιστεύεις μιλάω καθαρά για την ΕΠΣΜ ο διαχωρισμός των διπλωμάτων είναι απαραίτητος 

-Θεωρώ ότι από τα μικρά παιδιά μέχρι και τα μεγάλα πρέπει να υπάρχει κάποιος ειδικευμένος για να μπορεί να τα εκπαιδεύει και να τα κατευθύνει. Άρα είναι σωστό και ο Νόμος και η ΕΠΟ ζητάν αυτό το μέτρο με ειδικευμένους προπονητές στον πάγκο

Πως σου φαίνεται το φαινόμενο ,γιατί υπάρχει δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, άλλοι προπονητές να κάθονται στον πάγκο και άλλων τα διπλώματα να φαίνονται

-Αλήθεια είναι. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα «πειρατεία»  έτσι υπάρχει και εδώ. Χρειάζονται πιο αυστηρά μέτρα από τους θεσμούς για να σταματήσει όλο αυτό.

Πως σου προέκυψε το μικρόβιο της προπονητικής

-Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο σκέφτηκα ότι μπορώ να συνεισφέρω από άλλο πόστο αυτό που αγαπάω. Ασχολήθηκα λοιπόν με την προπονητική και πιστεύω ότι έχω βάλει ένα λιθαράκι στην πόλη μας και προπονητικά αλλά και διοικητικά.

Είχες ποτέ συνεργαστεί με ομάδες με τις οποίες ακόμα και αυτήν την στιγμή σου έταζαν τον ουρανό με τα άστρα δεν θα ξανά πήγαινες με τίποτα.

-Ναι υπάρχουν. Ο λόγος ήταν ότι είχαμε διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά την οργάνωση τα «θέλω» της ομάδας.

Υπάρχει παίκτης που αν ήταν στο χέρι σου δεν θα ξανά συνεργαζόσουν ποτέ και αν ναι γιατί

-Και αυτό έχει συμβεί. Ο λόγος είναι ότι θέλω οι ποδοσφαιριστές όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο να δίνουν το 100% τόσο μέσα στην προπόνηση όσο και στον αγώνα Παρ’ όλα αυτά έχω συνεργαστεί με πολύ δύσκολους χαρακτήρες και με ισχυρή προσωπικότητα και τα κατάφερα.

Υπάρχει ομάδα που αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στην ΕΠΣ Μακεδονίας και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα σε όλα τα επίπεδα από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

-Βέβαια και υπάρχουν και είναι και πολλές οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ακόμα και στην Β’ Εθνική.

Σύμφωνα με αυτά που ακούς γύρω- γύρω υπάρχουν προπονητές που περισσότερο «δίνουν» στην ομάδα από όσα «παίρνουν»

-Θεωρώ ότι ο προπονητής είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα.

Προσωπικότητα

Εξέλιξη

Περηφάνια

Πολιτισμός

Είναι τα αρχικά της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (ΠΕΠΠ)

Αυτή είναι η φιλοσοφία των περισσοτέρων προπονητών είναι ταπεινοί άνθρωποι και δίνουν μια άλλη οντότητα σε κάθε ομάδα.

Υπάρχει στιγμή που κάποιος (παράγοντας κυρίως) σε έχει φτάσει στα όρια σου τόσο πολύ που ήθελες να τα παρατήσεις

-Έχει συμβεί και αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός που ευτυχής όμως δεν έχει γίνει πολλές φορές. Έχω φύγει τόσο από προπόνηση όσο και από παιχνίδι.

Αν υπάρχει προπονητής- προπονητές οι οποίοι λόγω της θέσης σου σε «πλησίασαν» για να τους «βρεις» ομάδα

-Δεν έχω δώσει πιστεύω ποτέ δικαίωμα να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΜ ΕΊΠΕ

-Για τα πρωταθλήματα θέλω να πω ότι πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα και όλοι οι φορείς πρέπει να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι. Να βρεθεί κάτι πιο  δίκαιο για όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι είναι εφικτό και ότι η Ένωση θα το κάνει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΠΠ

-Η ΠΕΠΠ έχε μπει στην ΕΠΟ έχει πλέον φωνή και λόγο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Έλληνα προπονητή. Αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλο βήμα και προσπαθούμε όλη η εκτελεστική επιτροπή  να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους τους προπονητές της Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

-Το μητρώο οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση απλώς θα έπρεπε να είναι πιο απλές οι διαδικασίες και για τα σωματεία αλλά και για τους προπονητές.

Ευχαριστώ δημόσια τον προπονητή κ. Λάμπρο Ανδριόπουλο για την τεράστια τιμή που μου έκανε να μου παραχωρήσει μία συνέντευξη

Νένα Αϊναλή