Λ. Ανδριόπουλος “Δύσκολο να σε χρήζουν φαβορί από την αρχή, πιο ανταγωνιστική αναμένεται η φετινή Α1”

Ένας ΄άνθρωπος ιδιαίτερα μετρημένος και ένας προπονητής ο οποίος σπάνια, ως ΠΟΤΕ, ανοίγει τα χαρτιά του είναι ο Λάμπρος Ανδριόπουλος. Τα δύο στοιχεία αυτά και πολλά άλλα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση να μιλήσει στο GoalPress λέγοντας μας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία ήταν αδύνατον να “χωρέσουν” σε μία συνέντευξη με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Είσαι πλήρης ικανοποιημένος από την παρουσία σου στην Νίκη Ευκαρπίας;

-Ναι είμαι και μάλιστα πάρα πολύ γιατί κατά γενική ομολογία η Ευκαρπία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πέτυχε τον στόχο της. Είχε άτομα από την διοίκηση που ήταν παρών σε όλες τις προπονήσεις και μας έλυναν το παραμικρό πρόβλημα

Είσαι ευχαριστημένος, σε όλα τα επίπεδα, από τους ποδοσφαιριστές σου;

-Θέλω να πω ότι τα παιδιά δούλεψαν πολύ και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Κατάφεραν να αφομοιώσουν όλα όσα τους ζητήσαμε. Κατά γενική ομολογία η Ευκαρπία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Αν το φετινό πρωτάθλημα ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνουν τα αποτελέσματα ή πίσω από όλο αυτό κρύβεται μεγάλη προσπάθεια;

-Τίποτα δεν είναι εύκολο και μάλιστα όταν σε χρήζουν φαβορί από την αρχή. Αυτό μας επιφόρτισε με περισσότερο άγχος. Όλα έγιναν μετά από μια μεγάλη προσπάθεια και δουλειά.

Πως είναι να δουλεύεις με τον γιο σου και αν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο;

-Πρώτη φορά συνεργαστήκαμε. Συνήθως είναι δύσκολο αλλά κατορθώσαμε μαζί με τον κ. Καβαλιεράτο να το καταφέρουμε. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πιο πολύ την αρμοδιότητα να «μιλάει» στον Πάρη. Στις προπονήσεις αλλά και στα παιχνίδια δεν υπάρχει σχέση πατέρα γιου. Πιστεύω δικαιώθηκα για την επιλογή μου μια και που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Αν από τα ονόματα και μόνο και χωρίς να έχουν ανακοινωθεί μεταγραφές ανανεώσεις κτλ πιστεύεις ότι η Α1 θα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρσι ;

-Θεωρώ ότι επειδή ανέβηκαν ομάδες που έχουν ισχυρές διοικήσεις θα είναι ανταγωνιστική. Μάλιστα θα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρσι.

Αν παρ’ όλο που ασχολείσαι χρόνια με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο νιώθεις ότι η Α1 και η Α (εν μέρει) έχει ξεφύγει από το πλαίσιο του «ερασιτεχνικού» ;

Από τη στιγμή που υπάρχουν υποχρεώσεις (προπονήσεις- παιχνίδια)  πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες αμοιβές. Είναι λογικό άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο  να πληρώνονται για τις υπηρεσίες  τους.

Ο κόσμος έχει ακόμα ενδιαφέρον για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

-Νομίζω ότι ο κόσμος στην σημερινή εποχή έχει άλλα ενδιαφέροντα. Πιστεύω ότι έχει «χαθεί» το ενδιαφέρον. Ωστόσο στα μπαράζ και στους τελικούς ανόδου είχε πολύ κόσμο.