Ν. Εμμανουηλίδης “Πως θα αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος τόσο σωματικά όσο και αγωνιστικά;”

Αρκετές στιγμές τις οποίες έχει λείψει από το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμών ο Νίκος Εμμανουηλίδης ωστόσο αυτή η κατάσταση για όλους είναι πρωτόγνωρη. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καρδίας μας είπε σχετικά

Το ποδόσφαιρο για εμάς αποτελεί κομμάτι της καθημερινής μας ζωής”

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρόνια σε όλους με υγεία πάνω απ’ολα και δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή. Το ποδόσφαιρο για εμάς αποτελεί κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και έχει πληγεί βαθιά από την τρέχουσα κατάσταση. Η μεγάλη πλέον αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους είναι σαφές ότι μας στεναχωρεί και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως θα αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος τόσο σωματικά όσο και αγωνιστικά.

Είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα

Προσωπικά έχω περάσει αρκετούς τραυματισμούς που με άφησαν πίσω για αρκετό χρονικό διάστημα. Τόσο στην προηγούμενη ομάδα μου τον Άρη όσο και στην τωρινή μου, αυτή του ΑΟ Καρδίας, υπήρχαν στιγμές που λόγω τραυματισμού μια αποχή από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα κρινόταν αναγκαία. Αυτό όμως που ζούμε είναι κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα και όχι μόνο. Δε μπορούμε να αγνοήσουμε ωστόσο το γεγονός ότι πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον ιο.

Μια τυχόν έναρξη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με την τήρηση του πρωτόκολλο

Είναι μια κατάσταση που εκτός από το ποδόσφαιρο επηρεάζει το σύνολο των δραστηριοτήτων του καθενός. Με σύμμαχο την υπομονή και την τήρηση των μέτρων ελπίζουμε ότι θα βγούμε γρήγορα από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Όσον αφορά την εξέλιξη των πρωταθλημάτων και ιδίως του δικού μας πρωταθλήματος, αυτού της Α1, θεωρώ τη συνέχιση τους από δύσκολη έως αδύνατη. Μια τυχόν έναρξη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με την τήρηση του πρωτοκόλλου που ήδη υπάρχει για τις επαγγελματικές ομάδες κάτι που στις κατηγορίες που συζητάμε θεωρώ αδύνατο να εκπληρωθεί εκτός αν υπάρξει μεγάλη βοήθεια από την πολιτεία.

Περιμένουμε με αγωνία την καλυτέρευση της κατάστασης”

Εμείς ως αθλητές πρέπει να παραμένουμε έτοιμοι και σε όσο το δυνατόν καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Θα πρέπει να δώσουμε όμως προτεραιότητα τη συγκεκριμένη στιγμή στους ανθρώπους που παλεύουν με τον ιο και να μην παραβλέπουμε ότι ο αθλητισμός αποτελεί προέκταση της κοινωνίας μας, η οποία αυτή τη στιγμή βάλλεται από την πανδημία. Περιμένουμε με αγωνία την καλυτέρευση της κατάστασης για να μπορέσουν να επιστρέψουν όλοι στις συνήθειες τους και εμείς στα γήπεδα που αγαπάμε. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία και να επιστρέψουμε όλοι μαζί στον χώρο που λατρεύουμε χωρίς καμία περαιτέρω απώλεια.