Ο ορισμός της κλήρωσης των αγώνων των πρωταθλημάτων και όλες οι αποφάσεις του Δ. Σ της ΕΠΣ Μακεδονίας

Στο τακτικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Tετάρτης 15 Σεπτεμβρίου 2021 που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας zoom αποφασιστήκαν τα παρακάτω:

1.    Μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα η έναρξη του 51ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» και η διεξαγωγή των αγώνων της α’ φάσης όπου συμμετείχαν οι ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, προκειμένου να παραλάβουν όλες οι ομάδες τα νέα δελτία επανεκδόσεων, τις μετεγγραφές τους και τα Δελτία Πιστοποίησης Προπονητή. Οι προγραμματισμένοι αγώνες για το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Σεπτεμβρίου 2021 δεν θα διεξαχθούν και θα επανοριστούν για το Σαββατοκύριακο 25 – 26 Σεπτεμβρίου 2021.

2.    Μετατέθηκε και η διεξαγωγή των αγώνων της α’ φάσης όπου συμμετέχουν οι ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, προκειμένου να παραλάβουν όλες οι ομάδες τα νέα δελτία επανεκδόσεων και των μετεγγραφών τους που θα έχουν αποσταλεί από την ΕΠΟ. Οι αγώνες αυτών των ομάδων θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 2 – 3 Οκτωβρίου 2021.

3.    Ο νέος προγραμματισμός για τους αγώνες κυπέλλου της α’ φάσης διαμορφώνεται ως εξής: Οι ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αγωνιστούν τα Σαββατοκύριακα: 1η αγων. 25-26/9/21. 2η αγων. 2-3/10/21 και 3η αγων. 9-10/10/21. Οι ομάδες της Β’, της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και οι ερασ. ομάδες ΠΑΕ θα αγωνιστούν τα Σαββατοκύριακα: 1η αγων. 2-3/10/21. 2η αγων. 9-10/10/21 και 3η αγων. 16-17/10/21.

4.    Η συγκρότηση των ομίλων σ’ όλες τις κατηγορίες θα γίνουν με γεωγραφικά κριτήρια, θα απαρτίζονται από λίγες ομάδες προκειμένου να διεξαχθούν λιγότερες αγωνιστικές και να μειωθούν τα έξοδα των σωματείων. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας των αγώνων (α’ και β’ γύρος) θα διεξαχθούν play off και play out για να προκύψουν οι ομάδες που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν.

5.    Η κλήρωση των αγώνων των πρωταθλημάτων σ’ όλες τις κατηγορίες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στην αίθουσα διαλέξεων «Αλέξανδρος Παπαδόπουλος» στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της τεχνολογίας LIVE STREAMING από τη νέα τηλεοπτική διαδικτυακή πλατφόρμα της Ένωσης την  EPSM.TV σε συνεργασία με το INSPORT.GR.

6.    Όσα σωματεία είχαν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού τη περσινή αγωνιστική περίοδο που αφορούσαν ποδοσφαιριστές, προπονητές, αξιωματούχους και τιμωρίας έδρας για τις ομάδες με απόφαση της ΕΠΟ θεωρούνται ότι έχουν εκτιθεί στους μη διεξαχθέντες αγώνες, λόγω διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021, εξαιρουμένων των χρηματικών ποινών.

7.    Οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ που ανήκουν στην ΕΠΣ Μακεδονίας και θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα αρμοδιότητάς της θα επιλέξουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν.

8.    Θα ισχύσει σ’ όλους τους αγώνες της Ένωσης το Υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

9.    Συνεχίζονται οι επαφές με όλους τους φορείς όσον αφορά στην διενέργεια δωρεάν ελέγχων για covid – 19 για τους ερασιτέχνες αθλητές – ποδοσφαιριστές με ευθύνη της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ ή με μικρότερο κόστος.

10.  Εγκρίθηκε το πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.

11.  Θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η ενημέρωση των φορέων και των σωματείων για τη λειτουργία της νέας Σχολής Διαιτησίας της Ένωσης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.

12.  Μετά την έναρξη των αγώνων κυπέλλου σ’ όλες τις κατηγορίες θα συνεχιστούν οι επαφές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης με τα σωματεία, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ.Γ.Α.