Π. Βράκας «Το σύνθημα είναι ένα επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου Τώρα»

Ο Παναγιώτης  Βράκας ένας αθλητής που για χρόνια  κοσμεί τα γήπεδα του ποδοσφαίρου και φέτος πήρε την μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του στην ομάδα του χωριού του, Αστέρα Περιβολίου, μίλησε στο goalpress με λόγια καρδιάς

«Αυτό που βιώνουμε έχει τρομερές συνέπειες»

Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που βιώνουμε όλοι μας. Πολλές φορές νομίζω ότι είναι μια ψευδαίσθηση, αρνούμαι να δηχθώ ότι συμβαίνει. Και όμως είναι γεγονός, δυστυχώς με τρομερές συνέπειες στην υγεία μας (σωματική και ψυχική), στην εργασία μας, στην οικονομία μας και σίγουρα και στον πολιτισμό μας.

«Είναι πολύ σκληρή και άδικη αυτή η αποχή»

Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο μα και γενικότερα στον αθλητισμό, αδιαμφισβήτητα είναι πολύ σκληρή και άδικη αυτή η μεγάλη αποχή. Εκτός από τη super league υπάρχουν και άλλες κατηγορίες οι οποίες εκπροσωπούνται από χιλιάδες ποδοσφαιριστές και προπονητές που όλο αυτό το διάστημα είναι σχεδόν στη ναφθαλίνη.

«Για μια ολόκληρη σεζόν απείχα από το ποδόσφαιρο»

Έχω μείνει στην καριέρα μου σε αγωνιστική απραξία, μια ολόκληρη σεζόν πριν από αρκετά χρόνια, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό Βόλου. Δυστυχώς είχε φύγει από τη ζωή ο πατέρας μου και έπρεπε να απέχω. Ήταν υπερβολικά στενάχωρο, σκληρό και μη διαχειρίσιμο Το θυμάμαι πολύ έντονα πόσο πολύ μου έλειπε η μπάλα, η προπόνηση, οι συμπαίκτες η ωραία αυτή καθημερινότητα του ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι είναι και τώρα, ειδικά για τους αθλητές που προσπαθούν να ανοίξουν τώρα τα φτερά τους.

«Προσπαθώ να κρεμάσω τα παπούτσια μου και δεν με αφήνουν»

Δε θέλω να φανώ απαισιόδοξος, αλλά νομίζω πως φέτος φαντάζει δύσκολο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε επίπεδο ενώσεων, όπως αυτό της ΕΠΣ Λάρισας που αγωνίζομαι με την ομάδα του ΑΣΤΗΡ Νέου Περιβολίου. Το οξύμωρο είναι ότι από την περσινή σεζόν προσπαθώ να αγωνιστώ στην τελευταία μου σεζόν, να κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά μου που λέμε…και δεν με αφήνουν!!Πιστεύω πως ήταν πολύ σωστή η κίνηση να ξεκινήσει η super league 2 και οφείλουν οι αρμόδιοι να ξεκινήσουν και τη football league. Μπορούν και έχουν τον τρόπο. Επίσης θεωρώ ότι με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορεί να βρεθεί λύση και στα πρωταθλήματα των ενώσεων.

«Οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να πειθαρχούν και να δείχνουν χαρακτήρα»

Τέλος να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο, αθλητικό και μη να έχει υγεία και αισιοδοξία, το 2021 αποδειχθεί έστω και λίγο καλύτερο από το προηγούμενο! Να μη σταματήσουμε να πιστεύουμε και να οραματιζόμαστε ποτέ! Το σύνθημα είναι ένα: Επανεκκίνηση του Ποδοσφαίρου Τώρα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να πειθαρχούν και να δείχνουν χαρακτήρα και αρετή στα δύσκολα.