Ρατσιστική επίθεση και “πόλεμος ανακοινώσεων” ανάμεσα σε Γαλάτιστα και Άρη Κασσανδρείας

H αιχμηρή ανακοίνωση του Άρη Κασσανδρείας για ρατσιστική Επίθεση στον Marco Dos Santos

“Στις 10/10/2020 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣΧ και η ομάδα μας κέρδισε εκτός έδρας στη Γαλατιστα την τοπική ομάδα Ανθεμους Γαλατιστας με σκορ 0-2.

Δυστυχώς η γιορτή του ποδοσφαίρου αμαυρώθηκε όταν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας MARCO DOS SANTOS έγινε αντικείμενο ρατσιστικής επίθεσης από φιλάθλους αλλά και ποδοσφαιριστές της Γαλατιστας. Πράξη που έμεινε δυστυχώς ατιμώρητη από τη διαιτησία (έπρεπε το παιχνίδι να διακοπεί) αλλά και από πλευράς ΕΠΣΧ η οποία έπρεπε να καλέσει σε απολογία το εν λόγω σωματείο.

Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν να το έχουν ειπούν ότι η αντιρατσιστική νομοθεσία είναι αμείλικτη με βαρύτητες ποινές ….

Σαν αθλητικό σωματείο είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί ξανά κάτι ανάλογο και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο αντίδρασης και καλούμε την ΕΠΣΧ να λάβει τα κατάλληλα μετρά.

Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τις τοπικές κοινωνίες.”

Η απάντηση του Άνθεμου Γαλάτιστας

Λένε ότι “Η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία είναι η σιωπηλή περιφρόνηση”!

Λάθος!

Μετά και τη σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου Αρη Κασσανδρείας 2005, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση!

Ο ποδοσφαιριστής Marco Dos Santos χτύπησε από πίσω εκτός φασης τον παίχτη της ομάδας μας, κάτι που επέφερε και την αποβολή του, ένα σκηνικό στο οποίο δεν θέλαμε να δώσουμε διαστάσεις καθότι δεν συνάδει με το επίπεδο της ομάδας μας!

Το σωματείο του Ανθεμούντα διαθέτει αυτή τη στιγμή πολλούς αλλοδαπούς αθλητές τόσο στο ανδρικό τμήμα όσο και στις ακαδημίες, τόσο στην κερκίδα όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο, μια και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Γαλάτιστας!

Η λέξη ρατσισμός μάς βρίσκει απέναντι σε όλες τις διαστάσεις του!

Καλούμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης του Άρεως να ανακαλέσουν τη διασπορά ψευδών δηλώσεων κατά το ήθος της ομάδας μας ειδάλλως θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ!”

Με εκτίμηση

Δ.Σ. Ανθεμούς Γαλάτιστας

Απόδοση: erasitezniko xalkidikis