Τα αγκάθια του Κορωνοϊού για την επανεκκίνηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Η αγωνιστική απραξία συνεχίζεται για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με την καραντίνα να έγινε συνήθεια, δύο μήνες πάνε πλέον και η συζήτηση μεταφέρεται στα προβλήματα τα οποία θα προκύψουν σίγουρα αν και εφόσον αποφασιστεί η επανέναρξή τους.

Κανένας αθλητικός φορέας δεν μπορεί να πάρει σαφή και πιστευτή θέση και οι περισσότεροι παράγοντες αναλώνονται σε συνεντεύξεις άνευ λόγου και ουσίας, περισσότερο μάλλον για διαφημιστικούς λόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού το… παιχνίδι είναι καθαρά στα χέρια των επιστημόνων και αυτοί θα πάρουν τις περαιτέρω αποφάσεις, σε συνεργασία με την Πολιτεία για το τι μέλλει γίνεσθαι, οπότε είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία, η οποία και προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φυσικά τους φιλάθλους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διοικούντες, εννοείται ότι θα είναι το οικονομικό. Η επιστροφή στην δραστηριότητα θα απαιτήσει χρήματα για να πληρωθούν προπονητές, ποδοσφαιριστές, λοιπά μέλη ενός ποδοσφαιρικού τιμ, ούτως ώστε να γίνει η όποια επανεκκίνηση.

Με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις (συνήθως οι χορηγοί των σωματείων) που λόγω του lockdown… κλαίνε τη μοίρα τους και χωρίς φίλαθλο κόσμο στα γήπεδα οι ελπίδες για κάποια έστω μικρά έσοδα είναι περιορισμένες, για να μην πούμε ανύπαρκτες.

Επίσης οι ομάδες θα χρειαστούν και ένα χρονικό διάστημα να προετοιμαστούν, όσο αυτό είναι δυνατό ώστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί λόγω της αποχής, έστω κι αν οι περισσότεροι αθλητές γυμνάζονται ατομικά και βάση των μέτρων της Πολιτείας.

Φυσιολογικά θα δοθεί ένας κάποιος χρόνος για να προετοιμαστούν οι αθλητές, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός και θα πλησιάζουμε στην άνοιξη, θα ανοίγουν οι δουλειές και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα θα αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα με την εργασία τους, κυρίως όσοι απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, αλλά και στον τουριστικό τομέα.

Επίσης υπάρχουν και οι μαθητές που θα μπουν στην εξεταστική περίοδο και θα είναι αδύνατο να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ομάδας στην οποία ανήκουν και ουσιαστικά κάνουν το χόμπι τους, όπως και οι παραπάνω προαναφερόμενοι.

Φυσικά από το πρόβλημα δεν εξαιρούνται και οι διοργανώτριες αρχές είτε πρόκειται για τις τοπικές Ενώσεις, είτε πρόκειται για την Γ’ Εθνική, που θα χρειαστεί να… βάλουν χέρι στις προκηρύξεις να αλλάξουν πράγματα και μαζί το πρόγραμμα, εκτός κι αν έχουν στο νου τους να υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι, σκέψη την οποία θα πρέπει να αποκλείσουν γνωρίζοντας τις δυσκολίες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να συνεναίσουν οι πρωταγωνιστές (παράγοντες, προπονητές και παίκτες), κάτι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο, καθώς θεωρείται απίθανο να θέλουν να αγωνίζονται μέσα στο καλοκαίρι. Αν ξεκινήσουν οι αγώνες μέσα στον Φλεβάρη και για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, σίγουρα θα χρειαστεί να δίνουν παιχνίδια δυο φορές την εβδομάδα, οπότε κι αυτό είναι πρόβλημα ειδικά για τις καθημερινές μέρες όπου δύσκολα θα μπορούν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές που εργάζονται σε ξένες δουλειές και όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες ομάδες δεν διαθέτουν ικανό αριθμό αθλητών που να μην έχουν θέμα από κάποιες ελλείψεις, κάτι που συνιστά μέγα πρόβλημα.

Ένα ακόμα θέμα βέβαια και το πιοο σοβαρό για να υλοποιηθούν κάποια από όσα προαναφέραμε, είναι το υγειονομικό και θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί σημαντικά για να δοθεί το πράσινο φως.

Μάλιστα αν η Πολιτεία θέσει θέμα υποβολής τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οικονομικά δεν θα ανταπεξέλθουν τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Άρα αν δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολο όπως στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα όπου ζητούνται τεστ covid-19, τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θεωρείται πολύ πιθανό να μην ξεκινήσουν για την τρέχουσα σεζόν 2020-21.

Πηγή: pellasports