Τι ισχύει σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος για συμμετοχές αλλαγές, μικρούς

ην αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 στους αγώνες Κυπέλλου και Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας ισχύουν τα παρακάτω:

  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Για τις ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στην 20άδα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, σ’ όλους τους αγώνες, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών και ένας (1) ποδοσφαιριστής εξ’ αυτών ν’ αγωνίζεται στην 11άδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε περίπτωση αλλαγής θα χρησιμοποιείται πάλι ποδοσφαιριστής της ίδιας ηλικίας ή νεώτερος.

Σε περίπτωση αποβολής του ποδοσφαιριστή η ομάδα θα συνεχίζει με τους υπόλοιπους, χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2002 και εντεύθεν. Ο έλεγχος θα γίνεται από το διαιτητή του αγώνα.

Τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν έχουν κανέναν περιορισμό στη χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών τους και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ αγωνίζονται ΜΟΝΟΝ με δελτία ερασιτεχνικά (άσπρου χρώματος) ή εκπαιδευόμενων (μπλε χρώματος).

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Για τις ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στην 20άδα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, σ’ όλους τους αγώνες, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2002 και εντεύθεν. Ο έλεγχος θα γίνεται από το διαιτητή του αγώνα.

3. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ

ΜΟΝΟΝ οι διπλωματούχοι προπονητές με Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή εκτελούν καθήκοντα προπονητή από την τεχνική περιοχή και έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο ή τους έχει χορηγηθεί Προσωρινή άδεια εισόδου προπονητή για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022.

Το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή είναι ονομαστικό, αναγράφεται το σωματείο που ανήκει ο προπονητής. Αν δεν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο πρώτος προπονητής ΚΑΝΕΝΑ άλλο φυσικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και να εκτελεί καθήκοντα προπονητή από την τεχνική περιοχή, ούτε να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του.

Ο βοηθός προπονητή ή ο προπονητής φυσικής κατάστασης ή ο προπονητής τερματοφυλάκων μπορούν να καθίσουν στον πάγκο της ομάδας τους εφόσον διαθέτουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή. Για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους πρέπει να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και ο πρώτος προπονητής.

4. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ

Στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022, κατ’ εξαίρεση σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές και δήλωση 20αδας, αντί 18αδας, με εννέα (9) αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο. Σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή (έκτης), πέραν των πέντε (5) αλλαγών, που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Προκειμένου να περιοριστεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρεις (3) ευκαιρίες να προβεί στις πέντε (5) αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία (1) από τις τρεις (3) ευκαιρίες για κάθε ομάδα.

Κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει χρήση μια πρόσθετης αλλαγής και θα έχει πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή ανεξάρτητα από το εάν έχει κάνει χρήση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλλαγών. Θα μπορεί, επιπρόσθετα, να προβεί σε αλλαγές κατά το διάστημα πριν από την έναρξη της παράτασης και στη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης. Εφόσον μία ομάδα δεν κάνει χρήση του μέγιστου αριθμού αλλαγών ή ευκαιριών για αλλαγή, επιτρέπεται η χρήση των αλλαγών και των ευκαιριών που δεν χρησιμοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της παράτασης. Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία χρησιμοποιούμενη ευκαιρία για αλλαγή για κάθε ομάδα.

Επιτρέπονται επίσης οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, πριν από την έναρξη της παράτασης και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης.