Τι ζητά με επιστολή της η ΕΠΣ Μακεδονίας από τον Δήμο Λαγκαδά

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη 22 Μαρτίου 2021
Αρ.Πρωτ. 2056

Προς
Τον κ. Ιωάννη Ταχματζίδη,
Δήμαρχο του Δήμου Λαγκαδά
Κοινοποίηση: Αθλητικά Σωματεία Δήμου Λαγκαδά
Κύριε Δήμαρχε,
Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήσαμε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των γηπέδων που βρίσκονται στο Δήμο Λαγκαδά, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μ. και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαγκαδά, κ. Χαράλαμπου Κυργιάννη, διαπιστώθηκε ότι τα σωματεία δεν δύνανται να καταθέσουν στο Μητρώο Σωματείων της Γ.Γ.Α. έγγραφα που αφορούν στην νομιμότητα του γηπέδου που δηλώνουν ως έδρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την εγγραφή τους στην ως άνω πλατφόρμα, και κατά συνέπεια, να μην λάβουν την επιχορήγηση που δικαιούνται.

Σε περίπτωση δε που δεν επιλυθεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των γηπέδων του Δήμου Λαγκαδά μέχρι 31 Αυγούστου 2021, τα σωματεία δεν θα νομιμοποιηθούν στη Γ.Γ.Α., θα στερηθούν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα καθώς και κάθε άλλων ευεργετικών διατάξεων και παροχών από την Πολιτεία.

Σας παρακαλούμε, κύριε Δήμαρχε, να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχετε προβεί για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των γηπέδων και σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία, προκειμένου από κοινού να βρεθεί άμεσα λύση και να μην αφαιρεθεί από τους συνδημότες σας το κεκτημένο δικαίωμά τους στον αθλητισμό, γενικότερα και το ποδόσφαιρο, ειδικότερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΜ

Ο Πρόεδρος Σάββας Δημητριάδης
Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Γιουρούκαλης