Α’ κατηγορία: Το pregame της αναμέτρησης Εθνικός Μετεώρων -Μακεδονικός Γέφυρας

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Ο «θάνατος σου, η ζωή μου».

Ντέρμπι ουραγών στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας με την νίκη να δίνει ψυχολογία και δύναμη ενόψει συνέχειας και τον ηττημένο να κρυφοκοιτάζει την Β’ κατηγορία. Σίγουρα, όταν το καλοκαίρι ξεκινούσαν τις προετοιμασίες τους οι δύο ομάδες με όνειρα και φιλοδοξίες για την συνέχεια, δεν θα περίμεναν στην 12η στροφή του πρωταθλήματος και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, να βρίσκονται στην προτελευταία και τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

Δύο ομάδες οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν να μας χαρίσουν σημαντικές πορείες στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Και όμως τα πράγματα φέτος δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένουν Εθνικός Μετεώρων και Μακεδονικός Γέφυρας, με τις δύο ομάδες να παίζουν την επιβίωση τους στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας την προηγουμένη αγωνιστική με διπλό και μάλιστα με ανατροπή μέσα στην Σίνδο (1-2). Διαθέτουν την χειρότερη άμυνα του ομίλου έχοντας δεχθεί 32 τέρματα. Με νεανικό σύνολο, πολλά από τα παιχνίδια τους τα έχασαν λόγω απειρίας. Τρέχουν αρκετά στο γήπεδο και προσπαθούν να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο από πίσω, στηριζόμενοι στο επιθετικό τρίτο στις εμπνεύσεις των winger τους. Θα στηριχτούν στην μοναδική τους νίκη, αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής και θα μπουν με διάθεση να τις διπλασιάσουν το Σάββατο και να πλησιάσουν το προπορευόμενο γκρουπ των 4ων ομάδων που παλεύουν επίσης για την σωτηρία.

Στον αντίποδα, οι πράσινοι της Γέφυρας, δεν έχουν «γευτεί» την λέξη νίκη ακόμη. Πέρυσι έφτασαν άνετα στα play off ανόδου και με βάση αυτόν τον παρανομαστή οριοθέτησαν τους στόχους της φετινής χρονιάς. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη επ’ ουδενί. Τα έχουν σε μεγάλο βαθμό με την τύχη τους και τους έχει πάρει από κάτω. Παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί για την σωτηρία το Σάββατο στα Μετέωρα για να κοιτάξουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να βγει στην επιφάνεια το «μέταλλο» του Μακεδονικού.

Για να το πετύχουν αυτό, σίγουρα θα πρέπει να σκοράρουν. Στοιχείο που το κάνουν με το σταγονόμετρο φέτος, σημειώνοντας μόλις 9 τέρματα στο πρωτάθλημα, την χειρότερη επίδοση του ομίλου. Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού καλούνται να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να ξεκολλήσουν το ιστορικό σωματείο από τον πάτο της βαθμολογίας. Όλα τα υπόλοιπα στο γήπεδο των Μετεώρων το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) και ώρα 3.00μ.μ.