Αποχωρεί αφήνοντας άκρως πετυχημένο έργο ο Χαλιλάι

Περνώντας ίσως από τις περισσότερες θέσεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, πλην αυτή του διοικούντα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει. Ο λόγος για τον Εμιλιάνο Χαλιλάι ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια αποτελεί παρελθόν από τον Ιωνικό .

Tο τέλος της χρονιάς (2019) βρήκε τον Χαλιλάι να αποφασίζει  να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να συνεχίσει με αυτό που τον κέρδισε περισσότερο: το πόστο της προπονητικής.

Ο ερχομός του 2020 τον βρήκε να αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην μεγάλη ομάδα όπου βρισκόταν μέχρι και σήμερα. Ο Χαλιλάι υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φίλων της ομάδας των Διαβατών εφόσον εκτός από προπονητής και παίκτης της μεγάλης ομάδας για αρκετό χρονικό διάστημα ήταν και προπονητής στις Ακαδημίες και μπορεί να ακούγεται ως υπερβολή αλλά χαίρει καθολικής αποδοχής.

Παραδίδει την ομάδα έχοντας μόνο επιτυχημένες  χρονιές, η ομάδα του έκανε πρόταση να παραμείνει ωστόσο ο ίδιος εφόσον τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του για ακόμα μια χρονιά αποφάσισε να μην συνεχίσει