Άρθρα και απόψεις: Η γνωστή “καραμέλα” με τους διαιτητές

ΦΤΑΝΕΙ ΛΙΓΟ Η «ΚΑΡΑΜΕΛΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Αρνητικό χαρακτηριστικό του Έλληνα και της κοινωνίας μας γενικότερα αποτελεί η αποποίηση ευθυνών και η μετακύλιση τους σε κάποιον τρίτο. Το «ευθύνη φύγε από πάνω μου», συνιστά άσχημο κουσούρι και εμφανίζεται πολύ συχνά και εντονότατα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.

Κάθε Σαββατοκύριακο οι ομάδες, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές στρέφονται σε δηλώσεις τους κατά των διαιτητών και των αποφάσεων τους. Συνιστούν το άλλοθι και την εύκολη δικαιολογία να ρίξουν την ευθύνη ενός αρνητικού αποτελέσματος στους διαιτητές.

Ξεχνούν όμως ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν ΛΑΘΗ, σαν και αυτά (πολλά) που κάνουν και οι ποδοσφαιριστές- προπονητές (με τις επιλογές τους) κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Καλά θα κάνουν επομένως να αναζητήσουν αλλού την πηγή ενός προβλήματος μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και όχι να τα ρίχνουν όλα στους διαιτητές.

O δρόμος προς την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων των σωματείων είναι «δύσκολος» και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια. ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΑΚΟΥΣ» ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ….ΣΤΕΡΗΣΑΝ.. ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ….γινόμαστε γραφικοί και ευθυνόφοβοι..

Βέβαια αυτό που αξίζει να επισημανθεί από την πλευρά των σωματείων είναι ότι πολλές φωνές και διαμαρτυρίες εστιάζουν όχι στις ικανότητες των ρέφερι αλλά στην συμπεριφορά τους που όπως αναφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις είναι απρεπής, προκλητική και εριστική (στοιχεία τα οποία εντοπίζονται κατά βάση στην νέα γενιά διαιτητών) καταχρώμενοι την εξουσία που τους έχει δοθεί να διευθύνουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αυτό ίσως πρέπει να το προσέξουν στην επιτροπή της διαιτησίας και να κάνουν τις ανάλογες συστάσεις.