Εκκίνηση για το “Mαραθώνιο” της Α’ κατηγορίας το Σ/Κ 23-24/09

Ξεκινάει το διήμερο που μας έρχεται και το πολυαναμενόμενο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΜ με το νέο format των 3ων ομίλων των 15 ομάδων και τους πρωταθλητές ΜΟΝΟ να ανέρχονται απευθείας και να μην υπάρχουν καν play off να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και ερωτήματα.

Αρχικά, στην περίπτωση που μια ομάδα καταφέρει να πάρει απόσταση 7+ βαθμών από τις υπόλοιπες στην μάχη της πρωτιάς, οι υπόλοιποι συνεδιεκδικητές αυτομάτως χάνουν το ενδιαφέρον τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποδεσμεύσεις παικτών, μείωση μπάτζετ, αδιάφορα παιχνίδια. Επίσης, έχοντας κάποιες ομάδες ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό αυτομάτως θα χάσουν όλο το ενδιαφέρον τους ήδη από πολύ νωρίς. Τελικά, η αναδιάρθρωση της ΕΠΣΜ με την δημιουργία 3 ομίλων των 15 ομάδων στις οποίες ανέρχονται στην Α1 κατηγορία 3 μόνον ομάδες, με σκοπό την δημιουργία ενός ομίλου την σεζόν 2023-24 στην Α1 κατηγορία, έγινε για καλό ;;; Η μήπως δεν θα έπρεπε να καταργηθεί ο θεσμός των play-off για να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον για περισσότερες ομάδες- διοικήσεις που σπαταλούν χρόνο και χρήμα και ενδέχεται να τεθούν εκτός κούρσας πρωταθλήματος από πολύ νωρίς;;;