«Φρένο» στο αήττητο του Σοχού έβαλε ο Μακεδονικός Λητής

Μακεδονικός Λητής- Εθνικός Σοχού 2-1

«Φρένο» στο αήττητο του Σοχού έβαλε η ομάδα της Λητής με νίκη και μάλιστα με ανατροπή. Σε ένα παιχνίδι που έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας υπεραριθμίες από την αριστερή τους πλευρά και φτάνοντας εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου.

Λίγο πριν το 10ο λεπτό, σε μια ακόμη συνεργασία από αριστερά, ο Τζόλης πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1, ένα γκολ που αφιερώθηκε στον μεγάλο άτυχο του Εθνικού,. Τάσο Τσεβρεντζη. Με το ίδιο τέμπο και ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι και μετά το 0-1 με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μια ακόμη τεράστια ευκαιρία για το 0-2 σε γρήγορη αντεπίθεση τους.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας κυρίως με στατικές φάσεις είτε με τα μεγάλα πλαγιά άουτ του Ξανθόπουλου είτε με κόρνερ. Σε ένα από αυτά, στο 35ο λεπτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι με τον Αθανασίου να ξεμαρκάρεται και με καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 1-1 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα, αλλά οι αρκετές διακοπές δεν βοήθησαν.

Το 1-1 ήταν και το σκορ του 1ου ημιχρόνου. Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι παρακολουθήσαμε ένα αρκετά κακό παιχνίδι, με τον Μακεδονικό να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα και τον Εθνικό με κυκλοφορία της μπάλας να θέλει αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Σε ανύποπτη φάση λίγο πριν το ημίωρο μετά από συνεχόμενα λάθη εκατέρωθεν, ο Κόλκος έπιασε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μουλαρά. Για περίπου μισή ώρα το σκηνικό του αγώνα ήταν αρκετά μονότονο, με τους φιλοξενούμενους να «φορτώνουν» με γεμίσματα την αντίπαλη περιοχή και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Σε 3 φάσεις που η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή του Μακεδονικού οι Τσιόκας και Κεσόσης δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης του Εθνικού αντιμετωπίστηκε με μεγαλη επιτυχία από την άμυνα του Μακεδονικού που με την λήξη του αγώνα, πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη, πληγώνοντας τον Εθνικό Σοχού. Οι απουσίες ήταν αρκετές και για τις δυο πλευρές με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τον βασικό τους κίπερ και «σημαία» του συλλόγου Μπαμπάτσικο και τους μπλε να μετρούν τέσσερις απουσίες με τους Χατζηαγοράκη, Παρούση, Γιαννακάκη, και Τσεβρεντζή.