Η. Σαραφίδης:”Βρήκαμε ρυθμό, βελτιώνουμε την εικόνα μας κερδίζοντας σημαντικούς βαθμούς”

Τον δικό του απολογισμό σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία του Μακεδονικού Λητής στο πρωτάθλημα έκανε ο προπονητής της ομάδας Ηρακλής Σαραφίδης. Αναλυτικά όσα είπε

 Δεν μου αρέσει να μιλάω όταν δεν έχω…

Αυτή η πρώτη φορά που δίνω συνέντευξη από την μέρα που ανέλαβα τα ηνία του Μακεδονικού το καλοκαίρι και αυτό γιατί δεν μ’αρέσει να μιλάω όταν δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για κάτι

Οι απαιτήσεις είναι πολλές

Ερχόμενος στον Μακεδονικό ήξερα επειδή αγωνίστηκα στην ομάδα και ως ποδοσφαιριστής πως οι απαιτήσεις θα είναι πολλές διότι είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας και ένας σύλλογος με πολλούς οπαδούς . Η ομάδα υποβιβάστηκε την προηγούμενη σεζόν από την Α1’ και από την αρχή η διοίκηση μου ανέλυσε πως θέλει να αλλάξει το αγωνιστικό οικοδόμημα και να φτιάξει από την αρχή έναν άλλο Μακεδονικό.

Σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε την εικόνα μας

Το καλοκαίρι αλλάξαμε το ρόστερ και δώσαμε μεγάλη έμφαση στο γηγενές στοιχείο με πολλούς ποδοσφαιριστές της από την Λητή και τις όμορες περιοχές . Κλείνοντας τον πρώτο γύρο θα έλεγα πως ο συνδυασμός του νέου ρόστερ και των 15 συνολικά τραυματισμών που είχαμε μας στοίχισε σε βαθμούς και μείναμε πίσω στην βαθμολογία . Μετά τις γιορτές όμως η ανασυγκρότηση που κάναμε εσωτερικά, η μείωση των τραυματισμών και η προσθήκη κάποιων ποδοσφαιριστών μας βοηθούν σταδιακά να βρίσκουμε ρυθμό , να βελτιώνουμε την εικόνα μας και να κερδίζουμε σημαντικούς βαθμούς.

Η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος…

Πράγμα στο οποίο βοήθησε πολύ σημαντικά η άψογη συνεργασία μου με την διοίκηση και απόλυτη στήριξη τους στο πρόσωπο μου, η πολύ σημαντική βοήθεια από τον συνεργάτη μου Γιώργο Χρυσοστομίδη αλλά και των 2 αρχηγών μας του Θωμά Μπαμπάτσικου και του Δημήτρη Αθανασίου. Επειδή η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία μόνο στον πρώτο να προβιβαστεί στην επόμενη κατηγορία και δεν έχει play off γνωρίζουμε πως επειδή μείναμε πίσω βαθμολογικά αυτό είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία , να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να αποκτήσουμε μια σκληρή ομοιογένεια ώστε την επόμενη χρονιά να ξανακάνουμε τον Μακεδονικό πρωταγωνιστή όπως του αρμόζει.

Ήμασταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια

Στο παιχνίδι με το Κολχικό αγωνιστήκαμε απέναντι σε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία και δείξαμε εξ αρχής την πρόθεση μας να επιβληθούμε . Ήμασταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού , λειτουργήσαμε άψογα στο τακτικό σκέλος και δημιουργήσαμε σωρεία ευκαιριών , προηγηθήκαμε δυο φορές αλλά η αστοχία μας.

Η συγκέντρωση που δεν είχαμε στην τελική μας προσπάθεια

Η συγκέντρωση που δεν είχαμε στην τελική μας προσπάθεια και ο κακός αγωνιστικός χώρος που έκανε την μπάλα να κολλήσει και έτσι μας ισοφάρισε ο αντίπαλος μας στέρησαν τους 3 βαθμούς και τις 3 συνεχόμενες νίκες.