Αναμένεται «κόλαση στο κλουβί» της Λητής το Σάββατο το απόγευμα με τις δυο ομάδες να έχουν ξεκινήσει με το αριστερό το πρωτάθλημα με τους μεν γηπεδούχους να ηττώνται παρά τις αρκετές κλασικές ευκαιρίες τους στην Πυλαία και τους δε φιλοξενούμενους να κάνουν εμφάνιση κάτω του μετρίου στο παιχνίδι με το Ρετζίκι μένοντας στο 1-1.
Το παιχνίδι του Σαββάτου ενδέχεται εν πολλοίς να ξεκαθαρίσει την πορεία της κάθε ομάδας στο mini πρωτάθλημα αν και είναι ακόμα νωρίς. Ξεκινώντας από τους φιλοξενούμενους, που είχαν μια εξαιρετική παρουσία την φετινή σεζον στον 3ο όμιλο της Α, πρόκειται για σύνολο με πολύ καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, ομοιογένεια, συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο τις περισσότερες φορές με την μπάλα να ξεκινάει από πίσω και πολύ καλό κλίμα στις τάξεις των παικτών. Λειτουργεί σε εξαιρετικά πρότυπα το όλο μοντέλο. Βέβαια στο σύνολο της ΜΠΑΜ πέρα από όλα τα παραπάνω θετικά και το ταλέντο, αντίστοιχα υπάρχει και απειρία η οποία φάνηκε πολύ έντονα στην 1η αγωνιστική που η Δόξα κυριάρχησε μέχρι και το 70 λεπτό στον αγώνα με τους πορτοκαλί να κάνουν την αντεπίθεση τους στο τέλος αλλά να μένουν στον βαθμό της ισοπαλίας.
Γνωρίζουν ότι στην Λητή τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα αφού η έδρα είναι ιδιαίτερα δυνατή και μεταμορφώνει τους γηπεδούχους προς το καλύτερο, έχοντας γνώση των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσουν προετοιμάζονται για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα ο γηπεδούχος Μακεδονικός με τρομερή πορεία από τον Ιανουάριο και μετά στο πρωτάθλημα, μπήκε για τα καλά ακόμα και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά δεν τα κατάφερε, εξασφαλίζοντας πάντως με μεγάλη άνεση την 3η θέση. Οι πράσινοι πληγώθηκαν την 1η αγωνιστική από τα λάθη τους και γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Εθνικό Πυλαίας. Στο διάστημα που μεσολάβησε υπήρξε συζήτηση για να βρεθεί ο λόγος της ήττας και αυτομάτως ο διακόπτης άλλαξε γνωρίζοντας ότι στο σπίτι τους το Σάββατο με νίκη επανέρχονται ξανά σε τροχιά θέσεων ανόδου. Ο Μακεδονικός στην έδρα του είναι πραγματικά άλλη ομάδα. Μπαίνει με τα 1000 στις μονομαχίες και η μεσοεπιθετική του γραμμή τραβάει πολύ κουπί. Αρκετά δυνατός είναι και στις στατικές φάσεις ενώ πρόκειται για ομάδα που μπορεί να παίξει εξαιρετικά το παιχνίδι της υπομονής- αντεπιθέσεων. Υπάρχει εμπειρία στο ροστερ αλλά και νεανικότητα με πολλά παιδιά να είναι η 1η τους χρονιά σε ανδρικό επίπεδο. Ισως θα ήθελαν περισσότερες λύσεις και βοήθειες από τον πάγκο για να κάνουν και το ανάλογο φρεσκάρισμα. Οι πράσινοι έχουν σημειώσει αυτό το παιχνίδι και θα τα δώσουν όλα για την νίκη μπροστά στον κόσμο τους.
Πρόκειται για ομάδες με αρκετό κόσμο και οι δύο με το παιχνίδι να αναμένεται να το παρακολουθήσει πολύς κόσμος και το χωριό να είναι έτοιμο να στηρίξει τον Μακεδονικό στο ντέρμπι με την ΜΠΑΜ.
Το πως θα διαχειριστούν οι δυο ομάδες τον παράγοντα έδρα, τα νεύρα τους αλλά και την συμπεριφορά τους προς την διαιτητικη 3αδα , θα παίξει τον ρόλο του σε ένα παιχνίδι στα κόκκινα!