Μέσω της παράτασης μεγάλη πρόκριση για Θρίαμβο Παρθενίου


«Χορταστικό» από πλευράς γκολ και θεάματος άλλο ένα ματς στον θεσμό του κυπέλλου.
Με καθυστέρηση μισής ώρας στην έναρξη του αγώνα λόγω προβλήματος στην λειτουργία του απινιδωτή ξεκίνησε το παιχνίδι στο Παρθενι.
Με mini rotation οι δυο προπονητές αντιμετώπισαν τον αγώνα. Δοκιμάζοντας πρόσωπα και συστήματα.

Ήδη στο 1ο λεπτό της συνάντησης, σέντρα-σουτ του Θεοδοσίου, κατέληξε στο αριστερό παράθυρο του Πολατίδη και έγινε το 0-1. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και έκλεισαν τον εθνικό στα καρέ του, κυκλοφορώντας την μπάλα με τους Αθανασιάδη-Υψηλό-Παρασίδη. Με τους γαλάζιους του κόουτς Μικρά να προκαλούν προβλήματα στις αντεπιθέσεις για την άμυνα του Θριάμβου.

Το πρώτο ημίχρονο έμεινε στο 0-1, με τους γηπεδούχους να χάνουν διαδοχικές ευκαιρίες κατά σειρά με τους Αγαπητό, Μαρκουλή, το «ακυρωθέν» γκολ του Παρασίδη και την κεφάλια του Γαβανά.
Στο 2ο ημίχρονο σε κυκλοφορία της μπάλας απ τα δεξιά και αφού προηγουμένως ο Μαρκουλής είχε αστοχήσει από πλεονεκτική θέση, ο Λαζαρίδης σε σουτ που κόντραρε στον αμυντικό του Εθνικού έγινε το 1-1. Απ το 60ο λεπτό μέχρι και περίπου ένα εικοσάλεπτο, το παιχνίδι έγινε πολύ βιαστικό, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη και να χάνεται η ισορροπία στις γραμμές και των δυο ομάδων. Από ανύποπτη φάση, ο Κοκόσι στο 83ο λεπτό βγήκε στην κόντρα και με όμορφη ενέργεια έδωσε και παλι το προβάδισμα στους μπλε!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Εθνικός θα πάρει την πρόκριση σε στατική φάση κόρνερ από τα πόδια του Σταμάτη στο 90+ και ασυνεννοησία στην μικρή περιοχή, έγινε το 2-2.
Στην παράταση, στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι με ανεβασμένη ψυχολογία απείλησαν απ τα πλάγια με τον Εθνικό να παίρνει άριστα στο «ψηλό»παιχνίδι, κυριαρχώντας και καθαρίζοντας όλες τις σέντρες προς την περιοχή του, με μοναδική αξιόλογη ευκαιρία, την επέλαση του Υψηλού από τα αριστερά με το «σπάσιμο» της μπάλας να μην προλαβαίνει οριακά ο Μαντζιούνης να το μετουσιώσει σε γκολ.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι, σε στατική φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθινικού, ο Αγαπητός πήρε την κεφαλιά, ο Καραφυλιας τον σταμάτησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην προβολή του Λαζαρίδη, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-2 στο 111′, σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι για επιθετικό φάουλ.