«Μεθυσμένη» πολιτεία στον Σοχό, μεγάλη φιέστα για άνοδο και πρωτάθλημα

«Μεθυσμένη» πολιτεία στον Σοχό

Με νίκη (2-1) απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Δόξας Ρετζικίου, έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του πανηγυρίζοντας έπειτα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα στην φιέστα που διοργάνωσε. Σε έναν αγώνα γιορτή με μαζική παρουσία φιλάθλων στο ευρύ κάλεσμα που έκανε η διοίκηση, αναμετρήθηκαν στο γήπεδο του Σοχού ο Εθνικός με την Δόξα- στο ντέρμπι πρωτοπόρων.

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή του παιχνιδιού και κυκλοφόρησαν την μπάλα με ηρεμία προσπαθώντας να βρουν τους «κενούς» διαδρόμους προς την εστία του Μπραζιώτη. Η Δόξα από την πλευρά της, προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τις «πτέρυγες» της, τους Σταυρίδη και Σβίγγο. Οι μπλε απείλησαν κατά σειρά με τους Καμπέρι και Τζόλη.

Στο ημίωρο η ομάδα του Άκη Στεφανόπουλου πήρε «κεφάλι» στο σκορ όταν, το pressing ψηλά απέδωσε καρπούς με τον Σαρίκη να κλέβει και τον Γίλη να «γράφει» το 1-0. Η Δόξα Ρετζικίου προσπάθησε να απαντήσει με τις ατομικές προσπάθειες του Σταυρίδη και τελικά τα κατάφερε στο 43ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σταυρίδης.

Μετά την ανάπαυλα, ο Εθνικός κυριάρχησε κατά κράτος στην αναμέτρηση. Κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες στον χώρο του κέντρου με τους Αθανασιάδη και Σαρόκη και πλαγιοκοπώντας κατά κύριο λόγο από αριστερά με Παρούση-Ζαχαριάδη, οι μπλε έφτασαν πολλές φορές κοντά στο 2-1, χάνοντας ευκαιρίες είτε από στατικές φάσεις είτε σε open play καταστάσεις με κορυφαίες αυτών, τις ευκαιρίες του Χατζηαγοράκη.

Ο κίπερ των γηπεδούχων βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και κατέβασε τα ρολά. Τα ρίσκα που πήρε ο Εθνικός, η Δόξα δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, βγαίνοντας σε αρκετές περιπτώσεις σε καταστάσεις αντεπίθεσης αλλά μη μπορώντας να βρει την τελική «σωστή» επιλογή. Καθώς η «κλεψύδρα» τελείωνε, το σκορ φαινόταν να μην αλλάζει. Κι όμως, στο 89ο λεπτό, η προσπάθεια των γηπεδούχων καρποφόρησε με τον Γίλη να μπαίνει από πλαγιά εντός περιοχής και να καταφέρνει να κερδίσει τον «ανίκητο» στο 2ο ημίχρονο Μπραζιώτη για το 2-1 μέσα σε εξάλλους πανηγυρισμούς!

Στην φιέστα που ακολούθησε, με την παρουσία των παιδιών της Ακαδημίας του Εθνικού, υπό την παρουσίαση της Χρύσας Σάμου και των Θεοφάνη Παπά, Αθανάσιου Γλαβίνα, Νίκης Ανδρεάδου, Μπάμπη Κύργιανη και αρκετών ακόμη εκλεκτών καλεσμένων, η πρωταθλήτρια ομάδα του Εθνικού μετά την απονομή των μεταλλίων σήκωσε στον ουρανό την κούπα του πρωταθλήματος πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάκτηση του και κλείνοντας τις υποχρεώσεις του στο γήπεδο του Σοχού.