Δεδομένη δεν θεωρείται καμία επιτυχία για τις ομάδες τις ΕΠΣΜ που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους και πανε φουλ για άνοδο..
Ακούμε και βλέπουμε πολλά στο μεταγραφικό παζάρι της ΕΠΣΜ με προσθήκες από το πάνω ράφι, αποχωρήσεις ηχηρές και ένα γενικότερο μοντάρισμα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Με μεταγραφές και μόνο ονόματα, δουλειά δεν γίνεται ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ Α1.
Στον ενιαίο όμιλο της κατηγορίας 3-4 ομάδες φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει μεταγραφικά και να έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Αυτό όμως μόνο του ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.
Η Δόξα Ασσήρου θέλει φέτος να τριτώσει το καλό και συνέχισε με all in στις μεταγραφικές προσθήκες δίνοντας τα ηνια σε νέο προπονητή που θα έχει βοήθεια εκ των έσω. Ζητούμενο η ομοιογένεια και να ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα με Νίκη Ευκαρπία (εκτός), Νικόπολη (εντός) και Νεάπολη (εκτός). Παινχίδια που κρύβουν παγίδες και οι ασπρόμαυροι φέτος θα ψάξουν περισσότερο από ποτέ, το ζητούμενο δηλαδή τις νίκες με οποιονδήποτε τρόπο.
Φοίνικας Πολίχνης: Ολικό rebuilding σε όλα τα επίπεδα και άλλη ομάδα θα παρουσιαστεί φέτος στην Πολίχνη. Μια πλειάδα παικτών από την ΑΕ Ευόσμου ανηφόρισε στην Πολίχνη σε συνδυασμό με παίκτες από ομάδες Γ Εθνικής και ποδοσφαιριστές με βαριά βιογραφικά έρχονται να εκπληρώσουν τους υψηλούς στόχους του Φοίνικα που διατήρησε τον ίδιο προπονητή του και πάει για πολύ μεγάλα πράγματα φέτος. Ζητούμενο να δέσουν αγωνιστικά οι πολλοί νέοι παίκτες και να εκμεταλλευτούν τις εμπνεύσεις του Βραζιλιάνου τους..
ΑΟ Παύλος Μελάς: Εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και η βάση σταθερή. Ίδιος προπονητής πολύ συγκεκριμένες προσθήκες, ομοιογένεια, πίστη στο πλάνο, ακατάπαυστο pressing και όλα σταματούν και τελειώνουν στις οδηγίες του προπονητή. Στο πλάνο 2 ετίας φέτος είναι η χρονιά της ανόδου.. Το πιστεύουν πολύ οι σταυρουπολίτες και θεωρούν ότι με το κλίμα που έχουν δημιουργήσει και με μια καλή αρχή ανάμεσα σε ΜΠΑΜ, ΑΕ Πυλαίας και Δόξα Ρετζικίου θα πάνε εξαιρετικά και δεν θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν όπως πέρυσι.
Φοίνικας Τούμπας: Τα κανόνια καλά ηχούν στην Τριανδρία με τις μεταγραφές από Γ Εθνική και παίκτες που διακρίθηκαν στην ΕΠΣΜ να μην σταματούν να ηχούν. Ο πρόεδρος είναι «τρελός» και τα όνειρα του δεν έχουν ταβάνι. Δημιούργησέ μια ομάδα σχεδόν ολοκαίνουργια. Έδωσε τα κλειδιά και φέτος στον coach Παγώνη και τα αποτελέσματα αναμένοντα πολύ ενδιαφέροντα.
ΜΠΑΜ, Νίκη Ευκαρπιας, Κεραυνός Ωραιοκάστρου έχουν όλα τα εχέγγυα να μπουν σφήνα στην παραπάνω 4αδα αφού οι μεν πρωτοι έχουν ενισχυθεί και κινούνται σε επαγγελματικά πλαίσια με ασύλληπτα φυσικά χαρακτηριστικά σαν ομάδα, οι δε 2οι έχουν εμπειρία στην κατηγορία και στο ροστερ τους συνιστώντας έναν οργανισμό που μπορεί να τα βάλει με όλους και να τους κερδίσει, ο δε Κεραυνός με μικρες πινελιές στο ροστερ του θα ποντάρει στην αθλητικότητα του, την ομοιογένεια του και το κλίμα του για να φτάσει ψηλότερα φέτος.
Ένα κλικ πιο κάτω θα βάζαμε δυο ομάδες που είναι ικανές για πολύ μεγάλα πράγματα: Τον Εθνικό Σοχού και τον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου. Οι μεν πρώτοι κινήθηκαν ορθά μεταγραφικά και με 1-2 προσθήκες ακόμη αναμλεται να παρουσιάσουν μια ομάδα πολύ θελκτική στο μάτι που θα παίζει ποδόσφαιρο. Ο ΑΟΚ πιστός στις αρχές του με πολλή δουλειά στην προετοιμασία θα τα πάει όλα τα ματς στα κόκκινα και θα στοχεύσει στην επιθετική του 3αδα και στην ταχύτητα που έχει στις μεταβάσεις- transition αποτελώντας ένα project που αξίζει να προσεχθεί.
Η ΑΕ Πυλαίας μετά από μια εκπληκτική σεζόν στην παρθενική της συμμετοχή στην Α1, διδάσκοντας ποδόσφαιρο και βάζοντας τα «γυαλιά» στους μεγάλους, φέτος θα παρουσιαστεί μια μια ηχηρή αποχώρηση.. του ποδοσφαιριστή που πρόσφερε περισσότερο από το 50% στην μεσοεπιθετική της συγκομιδή .Ο Άγγελος Γκόλιας μπορεί να πέταξε για τις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά ο πατέρας Γκόλιας είναι εδώ για αν δώσει άλλη μια παράσταση στην φετινή Α1 με την ομάδα που θα παρουσιάσει με το έργο του βέβαια να προμηνύεται πολύ δυσκολότερο.
Σταθερή Αξία με χρόνια στην κατηγορία και με το know-how του πλαστικού γηπέδου, ο Αχιλλέας Τριανδρίας φέτος με μικρή αναβάθμιση του ροστερ και κάποιες προσθήκες πέρα από την στήριξη του στα ταλαντούχα παιδιά της ακαδημίας του, ευελπιστεί ότι με σκληρή δουλειά και συγκέντρωση στο πλάνο θα κάνει τις γνωστές «ζημιές» του σε πολλές ομάδες. Οι «σημαίες» του αγωνιστικά παρέμειναν, οι προσθήκες έγιναν και σχεδιάζουν ένα μέλλον ευοίωνο.
Οι νέες στην Α1 ομάδες θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για το ότι καλύτερο με πολλές από αυτές να θέλουν να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη.
Σίγουρα το ταξίδι στο μακρινό Ανατολικό Μεσημέρι και οι αναμετρήσεις με την Νίκη δεν θα είναι εύκολες αφού οι πορτοκαλί ενισχύθηκαν, διατήρησαν τον κορμό τους και παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας.
Ο ΑΣ Νεάπολης είναι άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον project στην Α1 που μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα. Δούλεψε σε επαγγελματικά πλαίσια στην προετοιμασία του, ενισχύθηκε σε καίριες θέσεις και εάν κατορθώσει να βγάλει aggressive στοιχεία σαν ομάδα μεσοαμυντικά θεωρούμε ότι θα πάει καλά διότι η μεσοεπιθετική του γραμμή σε κενό χώρο δεν πιάνεται .
.Οι «ορκισμένοι» πολεμιστές της Νικόπολης, ήρθαν για να μείνουν και θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στον οποιονδήποτε. Με όπλο την ομοιογένεια, το πλαστικό γήπεδο- έδρα τους, τον καπιτάνο τους και 1ο βιολί της ομάδας Νίκο Λαζαρίδη και την φιλοσοφία τους να παλεύουν κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό θέλουν να εκπλήξουν και στην Α1.
Η Δόξα Ρετζικίου με το γήπεδο σε υψόμετρο και την διάθεση στα ύψη, μπαίνει στην Α1 με όρεξη για διάκριση. Πολλές προσθήκες με εμπειρία από Α1 και Γ Εθνική αλλά το ροστερ χρειάζεται περαιτέρω ποσότητα-ποιότητα. Στην άκρη του πάγκου κρύβεται μεγάλο μέρος της δύναμης της και με όπλο το διάβασμα των αντίπαλων ομάδων και την προσαρμοστικότητα της σε συνδυασμό και με το γήπεδο της που συγκεντρώνει αρκετούς φίλους της, θα τα δώσει όλα για την διάκριση.
Ο Μακεδονικός Λητής επιστρέφει στην Α1 με φόρα και το κοινό του εκεί στα κάγκελα να τον ενισχύει δυναμικά σε κάθε του αγώνα. Προχώρησε σε αρκετές προσθήκες νεανικών ποδοσφαιριστών και θα βασιστεί με νέο προπονητή στο τιμόνι, στην ταχύτητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής και στο γρήγορο transition- παιχνίδι των αντεπιθέσεων.