Να επιστρέψει στον θρόνο θέλει ο Θερμαϊκός Θέρμης

«ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ»”

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» ιδρύθηκε το 1949 και φέτος συμπληρώνει 74 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον Αθλητισμό. Από την ίδρυση του ξεκίνησε το τμήμα ποδοσφαίρου, με αρχικά χρώματα το μαύρο και το κίτρινο. Δύο χρόνια αργότερα το 1951 καθιερώθηκε ως επίσημο χρώμα του συλλόγου το πράσινο και ως σήμα το τετράφυλλο. Έδρα του τμήματος ποδοσφαίρου είναι το δημοτικό γήπεδο Θέρμης, χωρητικότητας 600 θέσεων.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία για 11η αγωνιστική περίοδο, ενώ για τρεις περιόδους αγωνίστηκε και στη Δ’ Εθνική Κατηγορία.

Το τμήμα ποδοσφαίρου της Θέρμης λειτουργεί, επίσης, Ακαδημία ποδοσφαίρου, όπου μυεί στα μυστικά του αθλήματος πάρα πολλά παιδιά κάθε χρόνο. Το σωματείο λειτουργεί, ακόμη, τμήματα Μπάσκετ (γυναικείο και ανδρικό), με πάρα πολλές διακρίσεις και διατηρεί ακαδημίες για αγόρια και κορίτσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι γυναικείο μπάσκετ αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Α1 Εθνική κατηγορία. Λειτουργεί τμήμα Σκάκι με πάρα πολύ καλή ακαδημία και πολλές διακρίσεις, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2015 λειτουργεί τμήμα Δυναμικών Αθλημάτων με ακαδημία Κινγκ Μπόξινγκ, Μουάι Τάι, Πυγμαχία και Πάλη.