Νέα ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας για τον προγραμματισμό των αγώνων

Νέα ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας

για τον προγραμματισμό των ανδρικών αγώνων

κάθε Σαββατοκύριακου

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Μαρτίου 2024 οι αγώνες τόσο του ομίλου paly off, όσο και του ομίλου play out της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, που έχουν το ίδιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα διεξάγονται την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα (Σάββατο ή Κυριακή).

Συνέπεια αυτής της απόφασης είναι ότι δεν ισχύει, πλέον, κανένα αίτημα που έχει, ήδη, υποβληθεί στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης.

Συνέπεια αυτής της απόφασης είναι ότι δεν ισχύει, πλέον, κανένα αίτημα που έχει, ήδη, υποβληθεί στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης.

Σταδιακά το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί κατά σειρά και στις υπόλοιπες κατηγορίες Γ’, Β’ και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Επειδή, δεν επαρκεί ο αριθμός των διαιτητών, των ιατρών / υπεύθυνων παροχής α’ βοηθειών και παρατηρητών αγώνων για την επαρκή στελέχωση των αγώνων κάθε Σαββατοκύριακο, υπενθυμίζεται στα σωματεία ότι οι αγώνες πρέπει να μοιράζονται και να διεξάγονται σε τρεις αγωνιστικές ώρες, ήτοι Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωϊ και Κυριακή απόγευμα.

Ειδικά, όσα αιτήματα είχαν, ήδη, κατατεθεί από τα σωματεία για τον ορισμό των αγώνων τους δεν ισχύουν, καθώς είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν πολλά εξ’ αυτών, όταν ζητούν οι ομάδες τους να αγωνίζονται μόνον Κυριακή απόγευμα.

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας το πρόγραμμα των ανδρικών αγώνων κάθε Σαββατοκύριακου ή εμβόλιμης Τετάρτης ή άλλης ημέρας τέλεσης ανακοινώνεται ΕΓΚΑΙΡΩΣ, πριν από την τέλεσή τους, στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο (www.epsm.gr), προκειμένου να προετοιμάζονται καλύτερα τα σωματεία και για να τακτοποιούν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και οι συντελεστές των αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος καμία αλλαγή δεν θα γίνεται δεκτή για οποιοδήποτε λόγο, εκτός αν προκύψει κάποιο έκτακτο ή ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός.

Το κάθε αγωνιστικό πρόγραμμα καταρτίζεται με την απόλυτη ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης και οι ομάδες έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή της Επιτροπής, η οποία δεν προσβάλλεται σε κανένα όργανο.