Εν «Αναμονή» ο Εθνικός Σοχού για πρωτάθλημα και άνοδο

Δόξα Αγίου Παύλου- Εθνικός Σοχού 0-0

Στο πλαστικό του Αγίου Παύλου, για την 26η αγωνιστική, αναμετρήθηκαν οι δυο αναφερόμενες ομάδες με τις καιρικές και γηπεδικές συνθήκες να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι με 5αδα στην αμυντική της γραμμή και πολυπρόσωπο αμυντικό προσανατολισμό «περίμεναν» τον πρωτοπόρο Εθνικό και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στον κενό χώρο.

Με τους Αθανασιάδη και Φούρτζιου να κερδίζουν τον χώρο του κέντρου, ο Εθνικός επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό του και δεν άργησε να απειλήσει στο 10ο λεπτό με τον Καμπέρι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Πλαγιοκοπώντας από αριστερά με τους Ζαχαριάδη-Τζόλη-Γίλη συχνά-πυκνά οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν συνεχώς γύρω από την περιοχή της Δόξας, η οποία αμύνονταν καλά μέσα στην περιοχή της.

Σε μια ακόμα μεγαλη ευκαιρία για τον Εθνικό, ο Χατζηαγοράκης σημάδεψε εκ νέου το οριζόντιο δοκάρι πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Το μοτίβο δεν άλλαξε ούτε στο 2ο ημίχρονο. Τα πολλά φάουλ των γηπεδούχων δεν επέτρεψαν να βρει ρυθμό το παιχνίδι. Λίγο πριν την μια ώρα αγώνα, ο Εθνικός θα απωλέσει μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί με τον Τζόλη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 65ο λεπτό με τον Σαρίκη να δέχεται αυστηρή δεύτερη κίτρινη από τον ρέφερι της αναμέτρησης χωρίς να κάνει το ίδιο στον Κουτουνίδη σε επικίνδυνο παιχνίδι στον Καλτσίδη λίγα λεπτά αργότερα.

Μετά την κόκκινη το παιχνίδι «άνοιξε». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Πρέτσι να πιάνει για πρώτη φορά την μπάλα σε σουτ της Δόξας στο 70ο λεπτό. Αυτοί που έψαχναν περισσότερο το γκολ, φαινόταν να είναι οι φιλοξενούμενοι. Η Δόξα από την μεριά της κερδίζοντας φαουλ, προσπαθούσε να απειλήσει από στατικές φάσεις.

Κάτι τέτοιο συνέβη στο 87 με τον στόπερ των γηπεδούχων να σκοράρει αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Εθνικός έφτασε στο 0-1 με τον Δεκάκη να προλαβαίνει τον κιπερ της Δόξας αλλά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι. Γκολ το οποίο εάν επιτυγχάνονταν θα έστελνε τον Σοχό στην Α1, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το τελικό σφύριγμα του ρέφερι , για τον οποίο τα παράπονα ήταν έντονα και από τις δυο πλευρές, βρήκε τις δυο ομάδες να φεύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τον αγωνιστικό χώρο, με την Δόξα να «τσιμπάει» έναν ακόμα βαθμό στην μάχη αποφυγής των μπαράζ και τον Εθνικό να βρίσκεται εν αναμονή της «στέψης» πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1..