Πρωταθλητής χειμώνα και αήττητος ο Εθνικός Σοχού

Κουλούρια”στο Ρετζίκι…Δόξα Ρετζικίου-Εθνικός Σοχού 0-0

Στο ντέρμπι του 2ου ομίλου ανάμεσα στον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Εθνικό Σοχού και την 2η στην βαθμολογία Δόξα Ρετζικίου, δεν είχαμε νικητή με την διαφορά των 7 βαθμών να παραμένει μεταξύ τους αλλά να δίνεται η ευκαιρία στους άλλους «διώκτες» να πλησιάσουν περισσότερο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, σε ένα «τσουχτερό» μεσημέρι Σαββάτου με χαμηλές θερμοκρασίες , αλλά ευτυχώς για όλους τους παράγοντες του αγώνα υπήρχε έντονη η παρουσία του ήλιου καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και να προσφέρουν «θέαμα» σε ένα αρκετά δύσκολο τερέν.

Η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε στα πρώτα 20 λεπτά έχοντας την υπεροχή και κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες. Οι φιλοξενούμενοι «ψάχνονταν» να προσαρμοστούν στον αγωνιστικό χώρο. Με πολύ σημαντικό ατού τις στατικές φάσεις, οι γηπεδούχοι απείλησαν δις με τον Καπαγιαννίδη χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.

Ο Εθνικός ανέβηκε αισθητά μετά το πρώτο ημίωρο και απείλησε με τους Παρούση και Φουρτζίου χωρίς να βρει την λύση. Μετά την ανάπαυλα η «αήττητη» ομάδα του Εθνικού «πάτησε» γκάζι χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Καμπέρι να προηγηθεί. Στο ίδιο τέμπο συνέχισε κυριαρχώντας στα επόμενα 20 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι ακολούθως ανέβασαν στροφές και απείλησαν ξανά με δυο στατικές φάσεις, με τον Πρέτσι να κρατά το 0 σε κεφάλια από πλεονεκτική θέση του αμυντικού του Ρετζικιου. Στα τελευταία 15 λεπτά, η αναμέτρηση πήρε μια «άγρια» ομορφιά με τις δυο ομάδες να κυνηγούν την νίκη. Ο Σοχός πήρε μέτρα στο γήπεδο και έκλεισε την Δόξα στα καρέ της απειλώντας είτε σε άμεσο παιχνίδι είτε μέσω στατικών φάσεων.

Η Δόξα όμως κατάφερε να αμυνθεί και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση. Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο με τις δυο ομάδες να διατηρούν την απόσταση τους και να συνεχίζουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Άψογη κρινεται η διαιτητική τριάδα του κ. Τζίκα και των βοηθών του. Η συνάντηση διεξήχθη παρουσία και του προέδρου της ΕΠΣΜ Σάββα Δημητριάδη. Σε πολύ κακή κατάσταση ήταν τα αποδυτήρια που παραχωρεί η Δόξα στις φιλοξενούμενες ομάδες, χωρίς να υπάρχει καν θέρμανση. Σίγουρα κάτι τέτοιο η οργανωμένη ομάδα της Δόξας θα πρέπει να το διορθώσει γιατί έρχονται.. «κρύες» αγωνιστικές ημέρες και το γήπεδο στο Ρετζίκι εμφανίζει αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.