Σ. Καρανικόλας: “Όλοι μας έχουμε ευθύνες για τον υποβιβασμό του Φοίνικα”

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος αλλά πρόθυμος να βοηθήσει ο ποδοσφαριστής του Φοίνικα Πολίχνης Σταύρος Καρανικόλας μίλησε στο Goalpreess

Είναι ένα γεγονός το οποίο μας λυπεί όλους στην ομάδα , αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κακές και δύσκολες στιγμές και πρέπει να τις διαχειριζόμαστε και να προχωράμε. \

Ο Φοίνικας είχε ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος το οποίο αναγνωρίστηκε από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είτε είδαν τους αγώνες μας είτε έπαιξαν εναντίον μας

Είναι ένας λόγος ακόμη που σε αφήνει μια πικρία το τελικό αποτέλεσμα που ήταν ο υποβιβασμός. Όπως και να έχει, ένας υποβιβασμός μαρτυρά από μόνος του ευθύνες και λάθη. Για λάθη τα οποία πιθανόν να έγιναν δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μιλήσω, αλλά ευθύνες όλοι έχουμε (κάποιος λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο)και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ήταν μια χρονιά στην οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα πράγματα και καταστάσεις και σαφώς επηρέασαν την ομάδα και έκαναν πιο δύσκολη την παραμονή της στην κατηγορία. Γνωρίζαμε ότι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πριν ξεκινήσουν τα Play-out έπρεπε να ανέβουμε ένα βουνό και να κάνουμε έναν γύρο πρωταθλητισμού για να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1, διότι θα έπεφταν 6 από τις 10 ομάδες που είναι μεγάλος αριθμός.

Η χαμηλή συγκομιδή βαθμών στην κανονική διάρκεια δεν μας βοήθησε καθόλου, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι βαθμοί που πήραμε στο πρωτάθλημα είναι οι ίδιοι με αυτούς που πήραμε και στη διαδικασία των play out παίζοντας τα διπλάσια παιχνίδια. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε αρκετά παιχνίδια , αλλά στο ποδόσφαιρο , εκτός από ικανότητα σημαντικός παράγοντας είναι και η τύχη , η οποία μας γύρισε την πλάτη σε αρκετές περιπτώσεις φέτος.

Δεν το προβάλω σαν δικαιολογία αλλά είχαμε την ατυχία να παίζουμε σημαντικά παιχνίδια στη χρονιά με αρκετές απουσίες παικτών λόγω τραυματισμών ή ακόμη και να παίζουν τραυματισμένοι κάποιοι για να βοηθήσουν την ομάδα. Φτάσαμε σε σημείο να παίξουμε με 12-13 παίκτες τη διαδικασία των play out, πράγμα που πρώτη φορά μου συμβαίνει και το βλέπω σε ομάδα που αγωνιζόμουν.

Ξέρω όμως ότι ακόμη και με αυτές τις συνθήκες προσπαθήσαμε πολύ για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία , αλλά δεν τα καταφέραμε.

Όσον αφορά την ερώτηση για το αν είμαι ικανοποιημένος για την προσωπική μου απόδοση , δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να απαντήσω από τη στιγμή που η ομάδα έπεσε κατηγορία. Όλοι μας έχουμε ευθύνες και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλους. Σίγουρα θα θέλαμε να δώσουμε και να προσφέρουμε όλοι μας περισσότερο.