Η ανακοίνωση της ομάδας:
“Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που περνούν από μία ομάδα… και υπάρχουν εκείνοι που γίνονται κομμάτι της ιστορίας της. Σήμερα, η Δόξα Ασσήρου αποχαιρετά έναν από τους σπουδαιότερους αρχηγούς που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της. Θανάση Τρικαλόπουλε, σε ευχαριστούμε.
Έπειτα από έξι χρόνια γεμάτα αγώνες, θυσίες, χαρές, λύπες, πρωταθλήματα, διακρίσεις και ανεπανάληπτες στιγμές, έφτασε η ώρα να πεις το δικό σου «αντίο» στην οικογένεια της Δόξας Ασσήρου. Ήρθες ως ποδοσφαιριστής και φεύγεις ως αρχηγός, ηγέτης και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.
Με περισσότερα από 100 γκολ με τα ασπρόμαυρα, υπήρξες ο άνθρωπος που σήκωσε στις πλάτες του την ομάδα στις πιο δύσκολες στιγμές. Εκείνος που δεν κρύφτηκε ποτέ. Που πάλεψε, μάτωσε, πανηγύρισε και ενέπνευσε συμπαίκτες και φιλάθλους.
Και αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μία στιγμή από όλες, αυτή θα ήταν αναμφίβολα η τελευταία εκτέλεση πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Μακεδονίας. Με όλο το βάρος της ιστορίας στους ώμους σου, στάθηκες απέναντι από την μπάλα όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Ψύχραιμος. Αποφασισμένος. Αρχηγός.
Ευστόχησες. Και χάρισες στη Δόξα Ασσήρου ένα κύπελλο που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές όλων μας. Όμως, τα γκολ, οι τίτλοι και οι αριθμοί δεν είναι αυτά που θα μας λείψουν περισσότερο. Θα μας λείψει ο άνθρωπος. Ο χαρακτήρας σου. Η αξιοπρέπειά σου. Ο σεβασμός σου προς όλους. Η αγάπη σου για την ομάδα. Η παρουσία σου στα αποδυτήρια. Η αγκαλιά μετά από κάθε δύσκολη στιγμή. Το χαμόγελο μετά από κάθε νίκη.
Γιατί πάνω απ’ όλα, υπήρξες ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Η πόρτα της Δόξας Ασσήρου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσένα. Γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αποχωρούν πραγματικά ποτέ. Αφήνουν το αποτύπωμά τους και γίνονται μέρος της ψυχής ενός συλλόγου. Σε ευχαριστούμε για όλα, αρχηγέ. Για τα γκολ. Για τις μάχες. Για τις αναμνήσεις. Για τις στιγμές που μας χάρισες. Και πάνω απ’ όλα… σε ευχαριστούμε που ήσουν ο Θανάσης Τρικαλόπουλος. Καλή συνέχεια στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου. Υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις. Δεν λέμε αντίο… Λέμε εις το επανιδείν, Αρχηγέ. Μία φορά αρχηγός, για πάντα αρχηγός.”




