Νικητές στο Ντέρμπι οι Ακρίτες Συκεών, μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 6 στα 6

2 - 0
Τελικό Αποτέλεσμα

Αναλυτικά

Στο πρωινό ντέρμπι της Α1 μεταξύ του 1ου και του 2ου της κατηγορίας στο ΔΑΚ Συκεών, την νίκη και τους πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια πήραν οι Ακρίτες. Σε ένα ομολογουμένως πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι που δεν διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας οι δυο ομάδες μπήκαν με στόχο την νίκη και αντίπαλο και την ζέστη- καιρικές συνθήκες που δυσκόλεψε τις προσπάθειες τους, όπως και το γεγονός ότι ήταν ο 3ος επίσημος αγώνας μέσα σε 8 ημέρες και για τους δυο.

Με γκολ απ τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 20ο δευτερόλεπτο, οι Συκιές πήραν κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενοι λαθος στην προσπάθεια ανάπτυξης της Δόξας. Ο Καρδάρας έκλεψε και βρέθηκε απέναντι στον Καραβελιδη πλασάροντας εύστοχα για το 1-0 ! Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Ασσήρου προσπαθούσαν να συνέλθουν και να επανέλθουν στον αγώνα, παρ’ όλα αυτά, στο παιχνίδι δεν είδαμε στην κυριολεξία οι δυο ομάδες να ανταλλάσσουν πάνω από 2-3 συνεχόμενες σωστές πάσες.

Η Δόξα επιδόθηκε σε ασταμάτητες βαθιές μπαλιές προς την πλευρά του Τρικαλοπουλου με τους Ακρίτες ομοίως να γεμίζουν από πίσω προσπαθώντας να βρουν τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς τους. Σίγουρα ο κοουτς Μιντης θα έμεινε πολύ ικανοποιημενος από το press της μεσοεπιθετικής του γραμμής που δεν άφησε την Ασσηρο να κάνει παιχνίδι από πίσω. Κρατώντας το υπέρ τους σκορ οι γηπεδούχοι, άφησαν στην άκρη το build up και «χάλασαν» το παιχνίδι και τον τρόπο ανάπτυξης τους. Η Δόξα στην αντίπερα όχθη, δεν μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο χαμηλα και να διασπάσει τους Ακρίτες και αναπτύσσονταν κυρίως με βαθιές μπαλιές. Πολλές οι εναέριες μονομαχίες, πάρα πολλά τα λάθη στις μεταβιβάσεις, νευρικότητα και σε όλο το σκηνικό ο ρέφερι Τζίκας δεν βοήθησε ιδιαίτερα με πολλά σφυρίγματα να «στραγγαλίζουν» τον ήδη αργό ρυθμό στο παιχνίδι και να προκαλούν έντονο εκνευρισμό και στις δυο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελειωσε το πρώτο με την μπάλα να μην περνάει σχεδόν ποτέ με χαμηλές μεταβιβάσεις και build up από τον άξονα και τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε μακρινές μπαλιές. Η Δόξα μετά το 50 λεπτό πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει με τους Ακρίτες να είναι ακίνδυνοι και να μένουν σε παθητικό ρόλο μεσοεπιθετικά. Οι ασπρόμαυροι δεν κατάφεραν να «βγαλουν» σχεδόν ούτε μια φάση σε καταστάσεις open play. Κέρδισαν πολλές στατικές φάσεις και κατάφεραν να απειλήσουν μετά από πλάγιο αουτ και δυνατό σουτ του Αχαλινόπουλου που πέρασε λίγο αουτ (58ο λεπτο). Και παλι η Ασσηρος άγγιξε το 1-1 από κεφαλια μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο διάστημα 50-75 οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους και κυριάρχησαν αλλά αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι απείλησαν μόνο από στατικές φάσεις και με ψηλές μπαλιές και δεν έδειξαν σε κανένα σημείο «ψήγματα» της ποιότητας που διαθέτει το ρόστερ τους παίζοντας ποδόσφαιρο με την μπάλα χαμηλα. Το ίδιο και οι γηπεδούχοι βέβαια που αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν αναίμακτα το 20λεπτο πίεσης της Ασσηρου πήραν και παλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να κερδίσουν κάποια φαουλ στην μεσαία γραμμή και να κερδίσουν χρόνο και «ανάσες».

Οι αρκετές αλλαγές από τους δυο πάγκους άλλαξαν τα δεδομένα στο τερέν. Σημείο κλειδί ίσως στην έκβαση του ματς η φάση που εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου όταν σε όμορφη μπαλια από τα δεξιά στον Τρικαλοπουλο, αυτός εφερε την μπάλα με όμορφο τρόπο μπροστα του αλλά την ύστατη στιγμή και ενώ εκτελούσε με βολε μέσα απ την μικρή περιοχή τον Παναγιωτίδη εμφανίστηκε ως από «μηχανής θεός» ο Κασαπίδης και έβαλε το μπλοκ στο σουτ του.

Από εκεί και πέρα, στα εναπομείναντα δέκα λεπτά πριν την λήξη, οι Ακρίτες βγήκαν με πολύ χώρο και προϋποθέσεις στην αντεπίθεση χωρίς όμως να καταφερουν κάτι. Κάτι τετοιο όμως έγινε λίγο πριν το 90 όταν ο Ζιγκολης, κατάφερε να κυνηγήσει μια «χαμένη» μπαλιά, να κερδίσει στην προσωπική μονομαχία τον Γιαγιάκο και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κασιούρα ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0 για τους Ακρίτες.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Ώρα Πρωτάθλημα Σεζόν
October 6, 2024 11:00 am EUROLAMP Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 2024-2025

Αποτελέσματα

Ομάδα1ο Ημίχρονο2ο ΗμίχρονοGoalsΑποτέλεσμα
Ακρίτες Συκεών112Νίκη
Δόξα Ασσήρου000Ήττα