Μεταγραφές ή ακαδημίες, εμπειρία ή σκληρή δουλειά τι φέρνει τα πρωταθλήματα και τις ανόδους;

Διοίκηση: Στόχος η άνοδος ! Πάμε για πρωτάθλημα! Πως όμως;;; Τρόπος:

1) Επιλογή Προπονητή. Ποια τα κριτήρια επιλογής;

2 ) Ρόστερ- μεταγραφές. Βασίζομαι σε έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις που κουβαλούν πρωταθλήματα και επιτυχίες στο βιογραφικό τους ή πηγαίνω στην επιλογή νεαρών ελπιδοφόρων πλην άπειρων ποδοσφαιριστών που θέλουν να διακριθούν; Βαδίζοντας σιγά-σιγά προς το τέλος των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ, έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις μεταξύ διοικούντων, προπονητών, παικτών και διάφορων παραγόντων που σπαταλούν προσωπικό χρόνο και χρήμα για την νέα σεζόν.

Ποια ομάδα ακούγεται ότι θα πάει για άνοδο, έμαθα ότι εκείνος θα φύγει, ακούγεται το όνομα του Τάδε για προπονητή, ποιος θα μπει διοίκηση εκεί, πότε έχουν ΔΣ αυτοί και άλλες πολλές συζητήσεις που στην «νεκρή» από αγώνες περίοδο του Μαΐου-Ιουνίου φουντώνουν. Σε μια σύντομη αναδρομή στα πρωταθλήματα της Ένωσης (έχοντας ως εκκρεμότητα τα περιφερειακά μπαράζ της Γ εθνικής και την ολοκλήρωση των play-off στην β κατηγορία) βγήκαν κάποια συμπεράσματα άξια αναφοράς. Οι ομάδες που «ακούστηκαν» ότι πηγαίνουν για άνοδο, που δεν «κρυφτήκαν» πίσω από το δάκτυλο τους και το δήλωσαν και οι ίδιες την δύσκολη περίοδο του Αυγούστου- Σεπτεμβρίου κατά ένα τρομακτικό μεγάλο ποσοστό δικαιώθηκαν και εκπλήρωσαν τον στόχο της ανόδου.

Πιο συγκεκριμένα στην Α΄1 η Νίκη Ευκαρπίας με ένα ρόστερ παικτών απ’ το πάνω ράφι τερμάτισε 1η, η έμπειρη και «μπολιασμένη» στον πρωταθλητισμό με παίκτες βαρόμετρα Επανομή 2η και 3η η ΑΕ που έκανε all-in φέτος στο μεταγραφικό παζάρι αλλά δεν κατόρθωσε να μπει στην 2αδα ανόδου στα σημεία.

Πάμε στην Ά κατηγορία.. Στον 1ο όμιλο τα Κύμινα παρά το κακό τους ξεκίνημα, έχοντας θέσει τις βάσεις από το καλοκαίρι με πολλές μεταγραφές παικτών που συνυπήρξαν και παλαιότερα στην ομάδα, βρήκαν τον δρόμο προς την κορυφή και την κατέκτησαν σχετικά εύκολα. Στον 2ο όμιλο ο Ηρακλής Θερμαϊκού , έχοντας τα εχέγγυα βάσει ρόστερ και οργάνωσης έκανε ντεμαράζ μετά τον Γενάρη και σήκωσε πρωτάθλημα. Στον 3ο και πλέον αμφίρροπο όμιλο, τα «βαριά χαρτιά» του Ιάσων Αυγής, με παίκτες που κάθε χρόνο είναι σε ομάδες που διεκδικούν άνοδο, σάλπισαν αντεπίθεση από τον Δεκέμβριο και τα ανέτρεψαν όλα πανηγυρίζοντας την κούπα και κλείνοντας στόματα.

Στα ανατολικά, στον 4Ο όμιλο, έγινε το εξής απίστευτο με τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ του κου Θωμαΐδη να σπάνε κάθε ρεκόρ και να κάνουν το εξωφρενικό 24/24 με ρόστερ το οποίο διέθετε παίκτες όχι μόνο έμπειρους αλλά και ταλαντουχους ποu έκαναν την διαφορά. Στον 5o όμιλο το Σχολάρι, κατόρθωσε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος παρότι δεν λογιζόταν ως το πρώτο φαβορί με ομάδα που « έτρωγε σίδερα» εντός αγωνιστικού χώρου και κερκίδα καμίνι!

Συμπέρασμα: 4/5 ομάδες στην Α’ αποκτώντας παίκτες έμπειρους με παραστάσεις που κατά βάση πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και θέτοντας τον πήχη ψηλά, έφτασαν στον στόχο τους. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην ανταγωνιστικότερη Α’ 1. Τελικά για να φτάσεις στην ” γή της επαγγελίας” αυτός είναι ο τρόπος, δηλαδή με παίκτες που μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό και ως επί το πλείστον έμπειρους και με υψηλές απαιτήσεις που εγγυώνται την επιτυχία ή μήπως υπάρχει και ο άλλος δρόμος, των νέων ταλαντούχων παικτών που διψάν για διάκριση. δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο και έχουν βλέψεις να αγωνσιστούν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες; Θα ήθελα μέσα απ τα σχόλια να εκφράσουν την άποψη τους όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου και να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλέστερο συμπέρασμα