Το pregame του ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου – ΑΣ Νεάπολης: και τώρα οι δύο τους…

Και τώρα οι δύο τους

ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου- ΑΣ Νεάπολης την Κυριακή 14/04/2024 στις 17.00 ! Το ντέρμπι της Α κατηγορίας για μια θέση στην…. Α1! Στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα έχει λογικά πολύ από στέψη πρωταθλητών και φιέστες στην Β’ και Γ’ κατηγορία…στον Άγιο Αθανάσιο την Κυριακή στο απόλυτο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Α κατηγορίας και 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, ενδέχεται να κριθούν πάρα πολλά για το «ποιος την σεζον 2024-25 θα είναι κάτοικος Α1»…. Σε ένα bras de fer για λίγους και δυνατούς… οι δυο πλέον συγκάτοικοι στην κορυφή ΑΣ Νεάπολης (56 βαθμοί) και ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου (56 βαθμοί) θα αναμετρηθούν με τον νικήτη (εάν υπάρξει) να παίρνει ισχυρό προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Πάμε να τα δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά..

Ξεκινώντας από τον φιλοξενούμενο και πρωτοπόρο (υπερισχύει στην ισοβαθμία λόγω της νίκης στον 1ο γύρο επί του ΑΟΚ με 1-0) ΑΣ Νεάπολης, (56 βαθμοί), με 57-26 συντελεστή τερμάτων και 18-2-4 Ν/Ι/Η και την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή εκτός έδρας στον όμιλο με 8 νίκες, διαθέτει ομάδα fun to watch! Έχοντας στο τιμόνι της τον coach Ασλανίδη, όλα ξεκινούν και τελειώνουν από τον ίδιο στον οργανισμό του ΑΣ, στον οποίο έχει την 1η και τελευταία κουβέντα στο αγωνιστικό κομμάτι, συνδέοντας ανυπόστατα το όνομα του με την ομάδα και βάζοντας την δική του ταυτότητα.

Βασικό χαρακτηριστικό και έντονο στον ΑΣ είναι η ομοιογένεια του, το γεγονός ότι λειτουργεί ως ομάδα και δεν ξεφεύγει από τις αρχές της. Τρομερό τρέξιμο και φυσική κατάσταση( απόρροια της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις με 4-5 ακόμα και 6 προπονητικές ομάδες την εβδομάδα), τακτική προσέγγιση, μικρές αποστάσεις, σκορ από στατικές φάσεις, πλαγιοκοπήσεις, στόχευση στον no9, ροστερ με επιλογές, νεανικό σύνολο και 4-5 παίκτες κλειδιά στην λειτουργία του. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο από πίσω. Διαθέτει αριστερο μπακ με καλά πόδια και δημιουργία, 6 αρι που «δαγκώνει», εξτρεμ σε δαιμονιώδη κατάσταση και σεντερ φορ που βλέπει δίχτυα ακόμη και στον…υπνο του..!

Στον Άγιο Αθανάσιο εάν φύγει με το τρίποντο ξέρει ότι μπορεί να κάνει στα εναπομείναντα παιχνίδια 1+1 γκέλα λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην ισοβαθμία θα υπερισχύει. Τον βολεύει και το Χ αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν περνάει από το μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Πάμε και στον γηπεδούχο ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου. Με 61-34 συντελεστή τερμάτων 18-2-4 Ν/Ι/Η διαθέτει την καλύτερη επίθεση στον όμιλο και την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή εντός έδρας. Ομάδα που από την αρχή του πρωταθλήματος έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά και δικαιώθηκε αφού σταθερά βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια στην 1η και μικρό χρονικό διάστημα στην 2η θεση.

Ο coach Κάκκογλου ανέλαβε τις τύχες της ομάδας από το καλοκαίρι και σε άγαστη συνεργασία με την διοίκηση, άλλαξε πολλά στον ΑΟΚ. Προσέθεσε και ενίσχυσε το ρόστερ του με 6-7 επιλογές, ενίσχυσε την ομάδα και τον Ιανουάριο και είδε το σύνολο του να αποδίδει κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να λειτουργεί ως ένα οργανωμένο σύνολο. Ομάδα με φύσει επιθετικό προσανατολισμό, εάν βρεθεί στην ημέρα της..σμπαραλιάζει κάθε αμυντική γραμμή.

Πιέζει στοχευμένα τον αντίπαλο και αλλάζει προσανατολισμούς και πρόσωπα στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι με την 5αδα μπροστά να εναλλάσεται κατά την διάρκεια του αγώνα. Πλουραλισμός στο σκοράρισμα, κάθετο και γρήγορο παιχνίδι, πολλές καταστάσεις 1vs1, γρήγορες μεταβάσεις και φυσικά παίκτες- κλειδιά στην λειτουργία του πλάνου. Διαθέτει παίκτη που δημιουργεί-εκτελεί-ντριμπλάρει και παίζει για χάρη της ομάδας στο 8, εξτρέμ για μεγάλα πράγματα…με τον ένα κάνει 100 μέτρα σε εξωφρενικό χρόνο και τον άλλο να σπάει..αστραγάλους με τις προσποιήσεις του και 9αρι με πολλους τρόπους σκοραρίσματος. Ξέρουν ότι το μάτς της Κυριακής είναι τελικός που πρέπει να αποδείξουν πράγματα και να δείξουν «ποιος είναι το αφεντικό του ομίλου» μετά τα ανεπιτυχή τους αποτελέσματα που έδωσαν την δυνατότητα στον ΑΣ να συγκατοικήσει στην κορυφή. Η ΕΠΣΜ καλείται να βάλει την καλύτερη δυνατή διαιτητική τριάδα την Κυριακή …και ελπίζουμε και το γήπεδο του ΑΟΚ να εμφανιστεί στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση. Όλα τα άλλα…θα φανούν στο χορτάρι.. στο ματς της χρονιάς και για τους δύο!